Cu şase zile înainte de începerea Cupei Mondiale, National Geographic difuzează duminică în premeieră un documentar despre stadioanele pe care se vor juca meciurile din competiţie. Pe HBO începe controversatul serial “Spartacus: Nisip însângerat”, iar duminică TVR 2 ne oferă o dramă cu Gwyneth Paltrow în rolul principal.

Vineri:

Spartacus: Nisip însângerat, HBO, 22.00: Urmăriţi primele două episoade din noul serial difuzat de HBO. În timpul războiului cu grecii, romanii cer sprijinul tracului Spartacus şi al luptătorilor săi. După ce romanii rup înţelegerea avută cu el, Spartacus este condamnat la moarte. Însă el demonstrează că merită să devină gladiator pentru că astfel o poate salva de la sclavie pe soţia sa. Batiatus îi promite că o va găsi pe Sura, în timp ce marele luptător va trebui să-l înfrunte pe Crixus.

Sâmbătă:

Totul despre sex: Filmul, HBO Comedy, 21.45:  La doar o zi după premiera românească a celui de-al doilea film din seria “Totul despre sex”, urmăriţi la HBO Comedy prima producţie de lung metraj despre cele patru prietene din New York. Sarah Jessica Parker interpretează rolul Carrie Bradshaw, jurnalista mereu în căutarea dragostei. Ea nu-şi poate concepe viaţa în afara magicului grup de prietene din care fac parte Samantha (Kim Catrall), ingenua Charlotte (Kristin Davies) şi cinica Miranda (Cynthia Nixon). Marele mister al filmului este: se va căsători Carrie cu Mr Big (Chris Noth) sau nu?

Cupa Mondială: Stadioanele, National Geographic Channel, 21.00: Africa de Sud se pregăteşte intens pentru a găzdui Cupa Mondială 2010. Trei noi impresionante stadioane vor fi construite. Urmăriţi acest documentar despre locurile unde se va decide viitoare campioană mondială la fotbal.

Dincolo de uşi, TVR 2, 23.10: Are dragostea o marjă de eroare? Helen (Gwyneth Paltrow), o englezoaică sofisticată, e pe punctul să afle. După ce este concediată de la departamentul de relaţii publice al firmei unde lucra, ea se grăbeşte să ajungã acasă pentru a-i povesti iubitului ce zi proastă a avut. Dar pierde metroul, e agresată şi ajunge la spital, sosind acasă foarte târziu. Ce s-ar fi întâmplat însă dacă prindea metroul şi ajungea acasă mai devreme, tocmai pentru a-l prinde pe iubit în pat cu fosta lui prietenã? Filmul propune, asadar, două variante ale poveştii, cu consecinţe mai mult sau mai puţin dramatice pentru cuplu. În prima, Helen continuă să trăiască alături de iubitul care o înşeală sistematic, în cea de-a doua, ea pune capăt relaţiei şi se îndrăgosteşte de un alt bărbat.

Deşi acţiunea se petrece la Londra, unele cadre s-au filmat în New York pentru că metroul pe care Helen îl pierde nu seamănă absolut deloc cu celebrul metrou londonez.

Mai multe recomandări şi un program TV complet al acestui weekend găsiţi pe site-ul TV Mania.