Viața după Walter White

Walter H. White, jucat de fenomenalul Bryan Cranston, era centrul gravitațional al acestui serial. Personajul care a ajuns să fie cunoscut drept „Heisenberg” sau „Cel care bate la ușă”, a pornit precum un profesor de chimie blând, simpatic și foarte iubitor față de familia sa. Cunoașterea termenului de expirare a vieții sale, după ce a aflat că se află într-o fază avansată de cancer și situația în care urma să își lase familia în urmă au devenit scânteile care au făcut din acesta un personaj de-a dreptul criminal. În drumul său către transformarea totală într-un lider interlop, Walt a schimbat sau încheiat aproape toate destinele care îi ieșeau în cale. Făcea ce făcea pentru că își iubea familia, dar a început să îi placă prea mult. După, o făcea din pură plăcere și era bun la asta. Marea majoritate a celor care s-au îndrăgostit de acest serial au considerat că o continuare este imposibilă fără personajul devenit legendă.

Comunitatea de fani a rămas (plăcut) surprinsă când a aflat că o nouă producție numită „El Camino” urma să continue firul narativ din „Breaking Bad”, dar nu sub formă de serial, ci film. Numele este o referință directă către ultimele momente ale serialului original, când personajul secundar, Jesse Pinkman, evadează într-un Chevrolet El Camino.

Un personaj bântuit de trecut

Jesse Pinkman, interpretat de talentatul și carismaticul Aaron Paul, este un personaj care a jucat, într-un fel, rolul de Mefistofel pentru Walter White. Chiar dacă Jesse este personajul inițiator, în duo-ul format de cei doi, el devenise învățăcelul iar Walter era profesorul.

În „El Camino” vedem cum acest personaj este lăsat pe cont propriu, într-o situație care ar fi fost fatală fără cele învățate de la și din cauza lui Walter White.

Este un personaj bântuit de multe fantome. Prin tehnica de „flashback”, serialul oferă multe surprize fanilor seriei prin apariția sub formă de amintiri a multor personaje vechi. Una dintre aceste apariții este menită să exemplifice pentru o ultimă dată umanitatea și personalitatea aproape inocentă care era prezentă în mentorul lui Jesse, până când acesta să fie înghițit de identitatea pe care și-a ales-o.

Atât serialul „Breaking Bad” cât și filmul „El Camino” pot fi vizualizate pe Netflix.