Înţelegerea a fost semnată cu prilejul unei vizite pe care Bobby Păunescu făcut-o în Orientul Îndepărtat, iar potrivit acesteia, B1 va transmite zilnic un program de aproximativ 30 de minute despre actualităţile din China, sub denumirea China Reports.

“În cursul vizitei mele în China, am avut onoarea de a mă întâlni cu preşedintele postului de televiziune chinez CNC Wu Jincai şi cu acest prilej, am semnat o înţelegere privind difuzarea de către B1 a unui program numit China Reports din partea CNC-ului, diviziune de televiziune a agenţiei chineze de ştiri Xinhua,” a declarat Bobby Păunescu. Ceremonia de semnare a înţelegerii a avut loc la casa de oaspeţi de stat Diaoyutai din Beijing, unde se afla pe vremuri reşedinţa lui Mao Zedong, a adăugat Bobby Păunescu.

Programul China Reports aparţine CNC-ului, diviziunea de televiziune a agenţiei chineze de ştiri Xinhua şi va cuprinde cele mai importante ştiri de natură politică, economică, socială sau culturală din China, din ziua respectivă.

CNC World, postul de televiziune de ştiri în limba engleză pe care agenţia Xinhua l-a lansat pe 1 iulie 2010, urmăreşte să intre în concurenţă cu giganţi ai televiziunii, precum CNN sau BBC, mai ales că şi-a propus ca în curând să ajungă la 50 de milioane de telespectatori în Europa, America de Nord şi Africa. Deşi programele de ştiri puteau fi urmărite iniţial numai pe internet, urmând ca postul să treacă ulterior la transmisiuni live, se preconizează că CNC World se va bucura de acelaşi succes de care se bucură şi Al Jazeera, în ciuda controlului ce vine inevitabil din partea guvernului chinez.

Evoluţia agenţiei Xinhua, care are în prezent birouri în 130 de ţări, nu pare să fie înăbuşită de regimul politic din China. Agenţia îşi va muta sediul din New York în Times Square, alături de sediile giganţilor Thomson Reuters şi Conde Nasta. Cu peste 10.000 de angajaţi, CNC World are toate şansele să zguduie supremaţia giganţilor media de la ora actuală.