Reacţia MT vine după declaraţiile primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, potrivit cărora nu se fac progrese în domeniul administrativ şi sunt rămâneri în urmă în ceea ce priveşte alte proiecte importante, cum ar fi transferarea metroului de la Ministerului Transporturilor către Primăria Capitalei.

„Nu există nicio solicitare oficială adresată de către Primăria Municipiului Bucureşti către Ministerul Transporturilor sau către Metrorex pentru preluarea/transferul administrării metroului. Nu au avut loc niciun fel de discuţii cu privire la acest subiect. În ultimul an, nu a existat corespondenţă oficială pe această temă. La ultima întâlnire între reprezentanţii Primăriei Generale şi Ministerul Transporturilor, care a avut loc pe 30 august, subiectul Metrorex nu a fost pe agendă. Transferul metroului de la Ministerul Transporturilor la Primăria Generală nu există ca proiect concret iniţiat şi asumat oficial de primărie. Menţionăm că nu au existat blocaje, ci doar proceduri legale ce trebuie parcurse. S-a lucrat într-un ritm susţinut, iar Ministerul Transporturilor şi Guvernul au acordat tot sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti”, se spune în poziţia MT.

Primarul general al Capitalei a afirmat sâmbătă, 1 septembrie, la Neptun, că este „preocupată şi îndurerată” de faptul că nu se fac progrese în domeniul administrativ, precizând că există grupuri de lucru interministeriale care „se fac că lucrează” de prea mult timp.

„Eu sunt preocupată şi îndurerată de multe ori de faptul că nu se fac progrese în domeniul administrativ, (…) sunt rămâneri în urmă atât în programul de guvernare naţional, cât şi cel de guvernare locală privind Capitala şi în ceea ce priveşte fuziunea ELCEN-RADET şi în ceea ce priveşte alte proiecte importante, transferarea centurii şi a metroului de la Ministerului Transporturilor către Primăria Capitalei”, a declarat Firea, înaintea şedinţei CExN, care se desfăşoară sâmbătă la Neptun. De asemenea, Firea a subliniat că există anumite grupuri de lucru interministeriale care lucrează „de mult prea mult timp” pentru a da „soluţii care sunt evidente”.

„Pot spune că sunt grupuri de lucru interministeriale care lucrează de mult prea mult timp pentru a da soluţii care sunt evidente pentru unele probleme care vizează nu doar Capitala, ci şi restul ţării şi poate că ar fi bine ca acele grupuri de lucru să nu se mai facă că lucrează, ci chiar să lucreze şi să dea soluţiile constructive pentru a se putea lua decizia la nivel de Guvern”, a conchis Firea. Agerpres