Diferențele de preț între un apartament aflat într-un bloc reabilitat termic și altul amplasat într-o clădire nereabilitată variază în special în funcție de suprafața apartamentului. De exemplu, pentru o garsonieră aflată în Capitală, în zona Militari – Piața Veteranilor, într-un bloc în care nu s-au executat lucrări de reabilitare, prețul minim solicitat este de 30.000 euro. Pentru o unitate similară, aflată în aceeași zonă, dar reabilitată energetic, prețurile pornesc de la 33.000 euro, crescând exponențial, în funcție de alte dotări și îmbunătățiri suplimentare.

Zona joacă şi ea un rol imporant în stabilirea preţului. Astfel, dacă pentru un apartament de două camere în Drumul Taberei diferențele de preț sunt de aproximativ 15% (înregistrând prețuri de pornire de 40.000 euro pentru un apartament într-un bloc nereabilitat față de 46.000 euro pentru același tip de unitate dintr-o clădire reabilitată), în Dristor, diferența ajunge la 25%. Pentru un apartament de două camere din acest cartier, nereabilitat termic, imobiliare.net a identificat un preț minim de 39.000 euro, la care se adaugă 10.000 euro în plus pentru o unitate cu optimizări energetice.

Situația se repetă și în cazul apartamentelor de trei camere. Statisticile înregistrează diferențe de aproximativ 18% între prețul minim solicitat pentru un apartament de trei camere din Drumul Taberei nereabilitat și cel pentru o unitate reabilitată, de la 42.000 euro, la 50.000 euro. Pentru zona Dristor, reabilitarea termică crește prețul cu 10.000 euro, de la 55.000 la 65.000 euro.

În condițiile în care prețul mediu/unitate comunicat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului pentru lucrările de reabilitare se situază în jurul a 3.600 euro, cu variații în funcție de suprafața apartamentului, diferențele solicitate de proprietarii locuințelor reabilitate sunt în unele cazuri prea mari.