RCS & RDS, liderul serviciilor de televiziune prin cablu şi prin satelit din România, oferă, de la 1 iunie, abonaţilor săi la televiziunea prin cablu, gratuit,  4 canale de televiziune în format HD, iar în curând vor fi disponibile şi altele, conform reprezentanţilor companiei.

Cele patru canale în format HD sunt Digi Sport HD, TVR HD, National Geographic HD şi National Geographic Wild HD.

„Am vrut să oferim abonaţilor noştri posibilitatea de a urmări cea mai importantă competiţie de fotbal din lume în cel mai bun format”,a declarat Niculae Pleşa, vicepreşedinte operaţiuni comerciale şi de marketing al RCS & RDS, referindu-se la Campionatul Mondial de Fotbal care va începe pe 11 iunie în Africa de Sud şi care va fi transmis de TVR.

„Aceasta este doar intrarea noastră pe segmentul serviciilor de televiziune HD. Vom continua cu un număr generos de noi programe HD, pe care le vom avea disponibile pentru clienţii noştri, cât de curând”, a mai spus Pleşa.

24 de lei, cel mai ieftin abonament

Abonaţii actuali ai Digi TV prin cablu pot face rapid trecerea către programele de tip HD. Acesştia trebuie să solicite doar echipamentul necesar recepţiei în acest format, echipament pe care RCS & RDS îl pune la dispoziţie fie prin închiriere – cu 10 lei lunar (inclusiv TVA), fie prin plată integrală – cu 350 lei (inclusiv TVA).
Cine doreşte să se aboneze la programele digitale şi HD ale companiei va plăti cel mai puţin 24 lei lunar (inclusiv TVA) şi va primi un minim de 86 canale TV, dintre care 82 digitale şi 4 HD, plus 7 posturi radio.

Abonaţii pachetelor analogice de televiziune vor putea astfel viziona mai multe canale – cu încă jumătate în plus faţă de numărul de canale de care dispun în acest moment – şi le vor viziona pe toate în format digital. Aceştia vor avea până la 82 canale digitale şi 4 canale HD.

Cei care sunt abonaţi la pachetele digitale, vor putea închiria sau cumpăra în aceleaşi condiţii decodorul necesar accesului la formatul HD al celor 4 programe. Dacă doresc, au posibilitatea de schimba decodorul actual cu cel nou, chiria aferentă noului decodor fiind de 10 lei lunar (inclusiv TVA).

RCS & RDS are 6.500 angajaţi şi dispune de un număr de peste 200 puncte de prezenţă la nivelul întregii ţări. RCS & RDS este totodată unul din cei mai importanţi operatori din regiune, furnizând servicii de telecomunicaţii şi în Ungaria, Cehia, Slovacia, Croaţia şi Serbia.

SURSA: RCS&RDS