Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat solicitarea pentru prima televiziune cu emisie Ultra HD românească. Digi 4K, care va fi o televiziune generalistă, ce va difuza filme, documentare dar şi meciuri de fotbal din Europa League, Champions League sau alte campionate europene (care vor avea emisie 4K).

Postul TV se va axa și pe muzică, filme și divertisment. 

Televiziunea va emite în România şi în alte ţări din Europa Centrală şi de Sud Est, potrivit proiectului depus la CNA.Postul va fi lansat, potrivit reprezentanţilor RCS, în prima parte a lunii noiembrie, în jurul datei de 8 – 9 noiembrie. 

Postul Digi 4K va fi disponibil contra cost şi va putea fi recepţionat de utilizatorii care au abonament la RCS şi care deţin un televizor cu tehnologia 4K. Întrebaţi despre preţul pentru Digi 4K TV, reprezentantul RCS a răspuns că nu ştie exact, dar că probabil va fi în jurul preţului plătit acum pentru canalele de filme pay TV. 

Programul postului va fi împărțit astfel:

– între 8:00 și 10:00, postul 4K va difuza muzică;

– între 10:00 și 20:00, vor fi difuzate documentare, filme și sport;

– după ora 20.00 vor fi difuzate competiții sportive, filme și documentare;

– după ora 00:00 vor fi difuzate producții în reluare, până la ora 8:00.

În zilele de marți, miercuri și joi, postul de televiziune va transmite live meciuri din Champions League și Europa League, dar și din campionatele europene pentru care grupul are drepturi, adică Franța și Spania.

Televiziunea va emite în România şi în alte ţări din Europa Centrală şi de Sud Est, potrivit proiectului depus la CNA. Postul va fi lansat, potrivit reprezentanţilor RCS, în prima parte a lunii noiembrie, în jurul datei de 8 – 9 noiembrie.