Noul canal va avea un profil tematic ce include travel, muzică și motorsport, fără a aborda subiecte legate de vampiri, în ciuda numelui său. Potrivit proiectului depus la CNA, grila de programe va fi formată în proporție de 60% din producție proprie și 40% din producții externe.

Proiectul de televiziune este susținut printr-o investiție din fonduri proprii

Proiectul este susținut printr-o investiție din fonduri proprii în valoare de 250.000 de euro, alocată pentru achiziționarea echipamentelor, programelor și funcționarea televiziunii, conform informațiilor publicate de Pagina de media.

„În niciun caz (n.red. nu va fi un post) de vampiri. E o marcă care atrage turişti foarte mulţi”, a spus proprietarul postului, potrivit sursei menționate.

Nicolae Șerbu a precizat că iDracula TV se dorește a fi o platformă care să aducă în atenție turismul românesc, cultura muzicală și sporturile cu motor, domenii pe care le consideră insuficient promovate de posturile comerciale. În plus, antreprenorul intenționează să continue inițiativa curselor auto din jurul Palatului Parlamentului și să sprijine competițiile de motorsport, de la karting pentru copii până la enduro și motocross.

Numele canalului se inspiră din brandul turistic „Dracula”,

Numele canalului se inspiră din brandul turistic „Dracula”, pe care Nicolae Șerbu l-a folosit anterior pentru a crea un restaurant tematic în București. Spațiul, cu o capacitate de 360 de locuri, era decorat în stil medieval, cu elemente de butaforie și reprezentări ale domnitorilor români, fiind frecventat în special de grupuri de turiști înainte de pandemie.

„Este un brand puternic, un brand de ţară pe care îl folosesc alte ţări şi îl folosesc bine şi încep şi eu cum făcea cineva o expunere: am implementat acest proiect în zona ospitalieră. Am făcut o zonă de entertainment, un restaurant de 360 de locuri. Până în pandemie lucram numai cu grupuri de turişti.

Erau consacrate Hanul lui Manuc şi Carul cu Bere, istorie, dar au preferat Dracula. De ce? Am făcut totul din butaforie şi am pus pe tavan toţi domnitorii care s-au succedat la domnie, începând cu Mircea cel Bătrân şi terminând cu Mihai Viteazul. Ideea este că turiştii respectivi erau foarte impresionaţi, nu aveam vampiri, ci cavaleri în armură, spade, butaforia era făcută în stil medieval şi nu aveau nicio legătură cu aceşti vampiri”, a declarat Şerbu la CNA.

Lista emisiunilor propuse include:

  • A new kind of breakfast (matinal);
  • Atomic Motorsport Academy;
  • Fast and Furious!;
  • Hai Hui;
  • Bucharest Challenge;
  • iDracula Podcast;
  • Top Travel 20;
  • iDracula… ai știri;
  • iDracula Untold – muzica anilor 1990–2020;
  • iDracula Musical Show – concurs de muzică de travel pentru descoperirea de noi talente;
  • The Tale of The Wallachian Vlad The Impaler – dezbateri despre muzica românească din secolul XIV până în prezent.
TV, televiziune, telecomandă
SURSA FOTO: Dreamstime

Membrii CNA au aprobat proiectul în unanimitate

Membrii CNA au aprobat proiectul în unanimitate, apreciind inițiativa și potențialul de promovare turistică al denumirii. Totuși, unii au remarcat că prezentarea proiectului a fost „haotică”, dar au lăudat curajul și entuziasmul investitorului.

„Eu îl votez pentru curaj. Nu ştiu dacă o să aibă succes, prezentarea a fost cam haotică, nu mi-am dat seama unde vrea să ajungă, dar mi se pare că e un mare curaj să investeşti destul de mult într-un proiect ca acesta”, a spus Dorina Rusu, membru CNA, potrivit sursei menționate.

iDracula TV promite să combine divertismentul cu promovarea turismului românesc, muzica și motorsportul, mizând pe atractivitatea brandului la nivel internațional.

„Acest canal de televiziune nu intră în niciun fel de competiţie. De foarte mulţi ani activez în zona motorsport, pe plan internaţional am avut succes maxim. De ce Dracula? Pentru că atrage pe plan internaţional. Doresc să continui povestea circuitului din jurul Palatului Parlamentului. Vreau să aduc motorsportul, acei copilaşi, care muncesc, de la carting, de mici, de la şase ani, până la enduro, motocross. Competiţii pe care nimeni nu le bagă în seamă, nimeni nu le difuzează. Nu sunt în atenţia posturilor comerciale”, a declarat Nicolae Şerbu.