Fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, reacționează după declarațiile recente ale lui Marcel Ciolacu. Ștefănescu scrie pe pagina sa de Facebook că „PSD îl iubește pe Ion Iliescu”, indiferent de ce declară președintele interimar.

„Ion Iliescu este si va rāmâne fondatorul PSD! Ion Iliescu este liderul PSD care a câstigat de douā ori mandatul de Presedinte al României! PSD il iubeste si il respectā!

Orice ar spune Ciolacu in spatiul public, si oricât s-ar strădui cei din spatele sāu sā ignore toate aceste lucruri. Punct”, a scris Codrin Ștefănescu pe Facebook.

Amintim că preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost întrebat dacă Ion Iliescu mai este sau nu preşedinte de onoare al PSD. „Din câte ştiu, nu. Nu ştiu, nu e o prioritate a mea domnul Iliescu, dacă este preşedinte de onoare, unde e Statutul”, a răspuns Ciolacu.

Totodată, el s-a arătat deranjat de întrebarea dacă la viitorul congres al PSD Ion Iliescu îşi va păstra aceasta calitate sau nu: „Nu ştiu dacă această calitate trebuie să i-o confere fiecare congres, necongres, nu înţeleg fondul problemei dumneavoastră, ce anume doriţi. Ion Iliescu a reprezentat un simbol pentru România şi pentru democraţie. A reprezentat pentru că s-a retras din viaţa publică domnul Iliescu”.