România, Slovacia și Polonia ar putea deveni țintele armatei ruse din cauza NATO

Ce planuri are NATO? Premierul Ungariei, Viktor Orban, a criticat dur decizia Alianței Nord Atlantice de a construi baze militare în Polonia, Slovacia și România, baze militare care să furnizeze armament și muniție pentru armata Ucrainei.

Potrivit spuselor sale, NATO intenționează să facă așa ceva ca parte a unei misiuni de coordonare a livrărilor de arme către armata Ucrainei. Ar fi vorba despre trei mari baze militare din care vor fi transferate arme în Ucraina.

El a avertizat că Rusia va considera aceste baze militare o amenințare directă la adresa ei și că ele vor deveni o țintă militară pentru armata rusă.

Viktor Orban
Viktor Orban (SURSA FOTO: Facebook, Orbán Viktor)

„Alianța vrea să înceapă o așa-numită misiune NATO în Ucraina. Aceasta înseamnă că NATO va coordona transferul de arme care sunt livrate Ucrainei. Ungaria va rămâne în afara acestei inițiative. Din cauza faptului că ne aflăm în apropierea zonei de conflict, trebuie să luăm măsuri pentru securitatea noastră.

Ungaria nici nu va permite utilizarea teritoriului său și nici nu va acorda ajutor pentru livrarea de arme. În regiunea noastră, trei țări merg direct către război. În timp ce polonezii și românii avansează repede, slovacii sunt mai rezervați. Noi ne vom menține cu fermitate în afara acestor planuri. Poziția Ungariei în această chestiune este că se comite o greșeală.

Chiar dacă toți ceilalți 31 de membri ai NATO spun că suntem singuri în această problemă, vom continua să spunem că acest război este inutil și că situația nu poate fi rezolvată pe câmpul de luptă. Ungaria a tras frâna de urgență și a coborât din acest tren pro-război. Acest tren poate fi oprit.

Rezultatele alegerilor pentru Parlamentul European sunt o ocazie clară pentru a împiedica acest tren să prindă viteză”, a declarat el la Radio „Kossuth”.

Europa ar putea fi atrasă în războiul din Ucraina

Anterior, el a spus că statele europene se pregătesc de un război împotriva Rusiei. Conform lui, există multe semne că „bătrânul continent” se pregătește pentru un conflict militar.

„Plecarea la război nu se întâmplă într-un singur pas. Europa este din ce în ce mai atrasă de războiul din Ucraina.

Sunt trei etape: discuție, pregătire și distrugere. Acum încheiem discuția și suntem în faza pregătitoare. Suntem la câțiva centimetri de distrugere”, a avertizat oficialul maghiar.

Ungaria urmează să preia președinția Consiliului UE în iulie 2024

Ungaria urmează să preia președinția Consiliului UE în iulie 2024. Acest lucru va oferi Guvernului de la Budapesta o influență sporită în stabilirea agendei și priorităților blocului comunitar pentru următoarele șase luni. Pe agenta europeană se află ajutorul militar pentru Ucraina, sancțiunile împotriva Rusiei și pașii următori privind aderarea Ucrainei la UE.

Viitorul Ucrainei depinde de Guvernul de la Budapesta. Este un moment crucial, în care UE trebuie să își asume responsabilitățile cu curaj politic. Trebuie să se ia o decizie clară.