Meciul România-Israel. S-a aflat unde va avea acesta loc. UEFA a anunțat că meciurile de pe teren propriu ale echipelor din Israel se vor disputa pe teren neutru Această decizie a fost luată din cauza războiului.

România înfruntă naționala Israelului în etapa a 9-a din preliminariile Euro 2024. Data stabilită este de 18 noiembrie. Federația de Fotbal din Israel este nevoită să caute soluții pentru găsirea unui stadion.

Țara unde va avea loc meciul România-Israel

Conform publicației israeliene Sport5, Federația de Fotbal din Israel a contactat Federația de Fotbal din Cipru. Dorința este ca echipa națională să joace următoarele meciuri de pe teren propriu din preliminariile Euro 2024 în Cipru.

Naționala lui Alon Hazan mai are de jucat „acasă” o serie de meciuri. E vorba de disputa din preliminariile Euro 2024 cu Elveția pe 15 noiembrie. Urmează meciul România-Israel pe 15 noiembrie.

israel romania steag antisemitism
SURSA FOTO: Inquam Photos, Octav Ganea

Variantele luate în calcul de Israel

De asemenea, Maccabi Haifa caută un teren pe care să evolueze în următoarele meciuri din grupele Europa League. Variantele sunt Cipru, Grecia și Spania, conform presei din Israel.

Tot în Cipru sau Grecia ar urma să aibă loc meciurile lui Maccabi Tel-Aviv din grupele Conference League.

Reacția Federației Israeliene de Fotbal

Federația Israeliană de Fotbal a reacționat imediat. Aceasta a subliniat că toate echipele de fotbal din această țară, inclusiv naționala, vor face tot posibilul pentru a juca fotbal. Ele nu vor abandona competițiile. Asta, după ce Maccabi Haifa anunțase că se retrage din UEFA Youth League.

Președintele Federației din Israel Shino Zoertz a avut însă o reacție cheie. El a lăsat să se înțeleagă că fotbalul din Israel nu mai reprezintă momentan o prioritate. În aceste condiții, România își făcea deja calcule la o calificare automată la Euro 2024, alături de Elveția.

Decizie importantă după anunțul UEFA

Shino Zoertz a revenit, însă. El a mulțumit UEFA pentru înțelegere. Acesta a anunțat că Israelul va face tot ce e posibil pentru ca nicio echipă, că e vorba de națională sau echipele de club, să nu părăsească nicio competiție. Vizat este și meciul România-Israel.

”Din nefericire, decizia UEFA este de înțeles în acest context și am fost informat în legătură cu acest lucru înainte de a fi făcut anunțul oficial. Amânarea meciurilor echipelor noastre de club și ale echipelor naționale indică o considerație foarte mare a UEFA în legătură cu situația în care ne aflăm.

Mesajul important este că mi s-a promis că spre finalul stării de război din Israel, UEFA va permite ca meciurile să se dispute aici”, a spus Shino Zoertz, conform sport5.co.il

El a arătat că se va face tot posibilul pentru ca echipele își continuă parcursul în competițiile europene. Chiar dacă acest lucru nu este posibil în Israel.

Șansele pe care le au tricolorii

În aceste condiții România are nevoie de rezultate pozitive în partidele din noiembrie, cu Israel (deplasare). Dar și cu Elveția (acasă). Doar așa poate fi sigură de calificarea la Euro 2024. Israelul va avea de recuperat partidele cu Kosovo și Elveția.

România este lider în Grupa I, cu 16 puncte acumulate. Israelul are însă două meciuri mai puțin disputate și 11 puncte. Elveția are 15 puncte. Dacă Israelul ar reuși să obțină cel puțin patru puncte din partidele cu Kosovo și Elveția, scenariu plauzibil, ultimele etape ar fi de foc și totul s-ar decide în meciurile directe dintre Israel, România și Elveția.