Luna trecută, MFE a transmis la Comisia Europeană declaraţii de cheltuieli de 219 milioane euro. Astfel, valoarea totală se ridică la 10,333 miliarde euro, iar valoarea plăţilor intermediate a rămas la acelaşi nivel ca şi la finalul lunii martie, respectiv la 9,321 miliarde euro (48,91%).

Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, declara miercuri, într-un interviu acordat AGERPRES, că pe POS DRU, POS CCE şi POS Mediu urmează să se transmită în a doua parte a anului declaraţii de cheltuieli la Comisia Europeană.

"Pe POS DRU din luna decembrie nu s-au mai trimis plăţi către Comisia Europeană. Avem un plan de măsuri agreat cu Comisia pe care trebuie să-l implementăm. Acest plan urmează să fie verificat de autoritatea de audit, după care Comisia Europeană are posibilitatea de a veni în control sau să se bazeze pe raportul de control al autorităţii de audit. Estimăm un termen realist, undeva în luna iunie spre sfârşit, poate chiar în prima parte a lunii iulie, să vină Comisia Europeană să verifice îmbunătăţirile pe care le-am produs noi în sistemul de management şi control. Pe POS CCE avem trei axe întrerupte. Pe celelalte axe putem trimite declaraţiile la Comisie. Pentru aceste 3 axe s-a întocmit planul de măsuri. Săptămâna trecută s-a discutat cu reprezentanţii Comisiei Europene. Tot în a doua parte a anului vom putem trimite şi aceste declaraţii. Şi POS Mediu are anumite întreruperi pe anumite axe, pe acelaşi grafic, undeva în a doua parte a anului estimăm că vom trimite declaraţii de cheltuieli", a spus Nica.

SURSA: Agerpres