Simona Halep dă în judecată firma care a produs suplimentul contaminat

Îi bagă în faliment! După ce a primit o suspendare de patru ani pentru dopaj, Simona Halep a anunțat că va da în judecată compania care a produs suplimentul contaminat cu Roxadustat.

În prima sa reacție după ce ITIA a anunțat verdictul, românca a declarat că „intenționează să apeleze la toate căile legale împotriva companiei care a produs suplimentul în cauză”.

Iar Bogdan Stoica, unul dintre avocații săi, a anunțat că acest pas a fost făcut acum mai bine de o lună și jumătate. Acesta a precizat că procesul nu va avea decât o influență civilă.

„Am dat în judecată compania canadiană cu mai bine de o lună și jumătate în urmă. Procesul nu poate să fie decât unul de despăgubire, el nu va avea decât o influență civilă”, a spus el.

Românca va cere numai despăgubiri de ordin material

Acest lucru înseamnă că Simona Halep va solicita numai despăgubiri de ordin material. În condițiile în care ingerarea suplimentului respectiv a scos-o din circuit, probabil este vorba de o sumă de ordinul milioanelor de euro.

În 2022, constănțeanca a câștigat 2,2 milioane de dolari numai din competițiile din perioada ianuarie-septembrie. Iar în 2020, câștigurile sale exclusiv din tenis s-au ridicat la 6,9 milioane.

Așadar, raportat la încasările sale din ultimii ani și la faptul că suspendarea inițială se întinde pe 4 ani, despăgubirile cerute ar putea trece lejer de 20 de milioane de dolari.

Procesul ar putea băga firma în faliment

Suplimentul contaminat cu Roxadustat a fost produs de o firmă din Ontario, Canada. Potrivit GSP, compania se numește Quantum Nutrition. Mai exact, este vorba despre o pudră de keto colagen care ține de Schinoussa Superfoods, gama naturistă a firmei.

Iar cum veniturile anuale estimate ale companiei sunt de până în 5 milioane de dolari, procesul intentat de Simona Halep ar putea să o bage în faliment.

Un apropiat al constănțencei a spus că aceasta „a primit substanța de la preparatoarea fizică a academiei o pudră de keto colagen, produs de o firmă din Canada: Quantum Nutrition. Produsele se numesc Schinoussa Superfoods. Pudra a fost dizolvată și ea a folosit-o”.