Răsturnare de situație în cazul decesului lui Petrică Mîțu Stoian! Familia s-a răzgândit în ultima clipă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu artistul

Lumea muzicii populare a fost zdruncinată de veste trecerii în neființă a interpretului Petrică Mîțu Stoian. Acesta s-a stins din viață în seara de 6 noiembrie, la Spitalul de Urgențe din Reșița, în ciuda eforturilor medicilor de a-l salva. Familia artistului spune că regretatul artist avea schema completă de vaccinare și că urma tratamentul recomandat după infectarea cu coronavirus, notează evz.ro.

Inițial, sora lui Petrică Mîțu Stoian a declarat că nu va avea loc nicio autopsie, câteva ore mai târziu femeia a precizat că s-a răzgândit. Decizia surorii lui Petrică Mîțu Stoian nu este întâmplătoare, aceasta fiind luată după ce s-a aflat că alți trei pacienți au avut grave probleme de sănătate în urma oxigenării excesive la clinica privată unde artistul mergea pentru recuperarea de după infectarea cu COVID.

„Da facem autopsia pentru că s-au sesizat procurorii. Sunt mai multe persoane care au păţit. Vin oameni afectaţi de acolo de la clinică. El avea 15 ședințe. I s-a făcut rău după prima ședință. Faci o ședință şi te ia cu salvarea? Înseamnă că ceva nu a fost în regulă acolo”, a spus sora artistului Petrică Mîţu Stoian pentru Antena 3.

Forțarea de oxigen, o teorie plauzibilă

După ce s-a vindecat de coronavirus, un computer tomograf arăta că plămânii acestuia nu prezentau leziuni. După ce a fost dus la Spitalul din Reșița, medicii i-au efectuat un nou CT care arăta că artistul prezenta bule de gaz în plămân, pe partea superioară.

Medicii spun că nu este exclus ca bulele să fie apărut în urma unei forțări de oxigen pe care o presupune terapia hiperbară. Medicii spun că asemenea modificări nu pot exista de la o zi la alta.

Așadar, sora artistului a anunțat că dorește ca autopsia să fie făcută luni dimineața, la prima oră, pentru a se afla cu exactitate cauza morții. Aceasta dorește să afle dacă medicii de la clinica privată au făcut toate investigațiile necesare înainte de a-l supune pe artist la terapie hiperbare.