China, cu o populație de 1,4 miliarde de locuitori, înregistrează acum aproximativ 12 cazuri Covid-19 zilnic. În timpul  „Săptămânii de Aur” de la începutul acestei luni, o sărbătoare națională, jumătate din populația țării a călătorit pentru a-și vedea prietenii și familia, dar cu toate acestea nu au existat creșteri vizibile ale infectării. Viața în China se întoarce la normal, în timp ce Europa anunță zilnic noi măsuri de restricție

Cum este influențată economia

În China, FMI anticipează că economia va crește cu 2% până la sfârșitul anului. În Marea Britanie, SUA și o mare parte din Europa venitul național este probabil să scadă cu o zecime. George Magnus, autorul Red Flags, o carte ce critică  succesul economic al Chinei, spune că suprimarea virusului a ajutat într-adevăr, dar cea mai mare parte a recuperării provine din producția industrială – rezultatul „sistemului economic Leninist”.

Ce planuri are China

China este hotărâtă să devină cea mai puternică țară din lume până în 2050, încercând deja să controleze mass-media, universitățile și editurile, iar în alte țări intervine direct pentru a influența sistemul politic. China se ocupă cu lucruri importante de echilibrare a sănătății publice cu o bunăstare mai largă în viața economică, socială și culturală a țării.

Progresele înregistrate în ceea ce privește vaccinarea au fost uimitoare. China are cel puțin patru posibile vaccinuri anti-coronavirus în stadii târzii de dezvoltare. Peste 350.000 de persoane, inclusiv lucrători din domeniul medical au primit o doză de probă, fără a avea efecte secundare grave. Succesul Chinei împotriva Covid într-adevăr arată bine, doar că este în principal din cauza eșecurilor Europei. Un Vest divizat, distras, lipsit de conducerea americană de care se depindea de zeci de ani, a fost ocolit de pandemie.

„Alegerea puternică acum pentru Europa este dacă, post-Covid, ne unim încă o dată împotriva amenințării de la Beijing, sau o sa ne încadram în următoarele decenii în noul imperiu chinez, sacrificând sistemul  de libertate în conformitate cu statul de drept”, potrivit Edward Lucas, jurnalist DailyMail.