Răsturnare de situație în plin scandal de dopaj, după ce s-a aflat că Simona Halep l-a chemat de urgență pe Darren Cahill la București. Conform ultimelor informații, sportiva și fostul său antrenor s-au întâlnit, joi, 3 noiembrie, la un restaurant din centrul Bucureștiului.

Halep a reunit fostul său staff

Conform informațiilor, antrenorul australian a profitat de vizita făcută în România pentru a se întâlni și cu doi dintre foștii colaboratori ai jucătoarei din Constanța, Teo Cercel și Daniel Dobre.

Fostul preparator fizic al Simonei Halep, Teo Cercel, care a fost concediat de sportivă încă din luna august, a postat un mesaj pe rețelele sociale, după întâlnirea cu Darren Cahill și Daniel Dobre.

„Prietenia nu este despre cine te cunoaște de mai mult timp, ci despre cine a venit și nu te-a părăsit niciodată. Bine ai venit în România, Darren Cahill”, a scris Teo Cercel pe Instagram.

Simona Halep a decis să renunțe la colaborarea cu preparatorul fizic Teo Cercel în luna august. El este cel care s-a ocupat, ani de zile, de medicamentația Simonei Halep, iar sportiva nu a avut nicio problemă, deși a fost supusă la peste 100 de controale anti-doping.

În ciuda faptului că în luna august jucătoarea din Constanța a renunțat la colaborarea cu el, Teo Cercel este de acord să meargă alături de „Simo” în fața instanței de judecată, pentru a susține nevinovăția sportivei, care menționează că fostul preparator fizic al Simonei Halep ar putea fi martorul-cheie în fața completului de trei judecători de la tribunalul independent londonez „Sport Resolutions”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Theo C (@theoc1980)

Averea familiei Halep va crește

Una dintre firmele deținute de familia Simonei Halep a achiziţionat la o licitaţie un teren în orașul Murfatlar, din judeţul Constanţa.

Mai exact, firma Duo T-H Impex SRL, înființată de familia Simonei Halep, în anul 1993, a achiziționat un teren pentru care a plătit Primăriei Murtfatlar suma de 95.200 lei. Firma are ca obiect de activitate fabricarea pâinii, prăjiturilor și produselor de patiserie.

Este vorba despre un teren în suprafaţă de 1.770 mp, achiziționat de o firmă în care asociați și administratori sunt Stere Halep și Cherața Halep, pentru suma de 95.200 de lei cu TVA, potrivit Primăriei Murfatlar.

Amintim că Simona Halep a fost testată pozitiv pentru Roxadustat după meciul împotriva Dariei Snigur din turul I de la US Open. Medicamentul pe care l-a luat aceasta și care conținea substanța menționată este folosit în tratarea anemiei și stimulează producția de globule roșii, care facilitează circulația oxigenului în sânge. Cu alte cuvinte, în cazul sportivilor, substanța sporește rezistența la efort.

Una dintre posibilitățile vehiculate după izbucnirea scandalului de dopaj a fost că cineva rău intenționat i-a sabotat sportivei probele. Acest lucru nu este însă posibil, iar avocații implicați în cazul Simonei explică și de ce.

Avocații Simonei Halep spun că probele nu ar fi putut fi sabotate

Dan Mihai, unul dintre cei doi români aleși ca arbitri-experți de către Sport Resolutions, tribunalul care o va audia pe Simona Halep, spune că este imposibil ca probele să se fi sabotat cu bună știință, deoarece acestea nu sunt nominale, tocmai cu scopul de a se elimina acest pericol.

“Probele nu sunt nominale. Simona Halep a fost pur și simplu un număr ca indiciu al probei de urina prelevată la US Open”, a explicat avocatul pentru prosport.ro.

Prin urmare, chiar dacă cineva ar dori să îi facă rău unui sportiv contaminându-i probele, nu ar avea cum să facă acest lucru, pentru că nu ar ști care mostră aparține cărui sportiv.

„Experții laboranți care au analizat proba de urină a Simonei habar nu au avut că ea aparține lui Halep!”, a completat Dan Mihai

Concluzia este că sabotarea cu intenție a probelor Simonei Halep nu este posibilă, deoarece mostrele nu sunt nominale.