La finele anului trecut, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a decis excluderea asocierii SWS Engineering SPA – Systra – Metrans Engineering SRL, care câştigase licitaţia pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru realizarea metroului clujean, scrie Adevărul. Astfel, asocierea Metroul SA – Padeco devenea câştigătoare a licitaţiei, însă primăria Cluj-Napoca s-a opus și s-a ajuns în instanță.

Metroul S.A. a depus contestația în luna noiembrie 2019 față de atribuirea licitației. Reprezentanții companiei susținând că preţul oferit de către Metroul SA (29,38 milioane de lei), a fost mai mic decât cel al asocierii declarate câştigătoare (30,1 milioane de lei) şi că oferta lor a fost depunctată artificial.

Cazul a ajuns astfel în instanță, care a dat într-un final câștig de cauză municipalităţiii clujene şi a confirmat legalitatea procedurii de achiziţie realizată de Primăria Cluj-Napoca. Îm decembrie Curtea de Apel a anulat decizia Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor de la finalul anului trecut, care a suspendat licitaţia pentru studiul de fezabilitate pentru viitorul metrou de la Cluj.

Prin decizia nr. 270/03.03.2020, Curtea de Apel Cluj a admis plângerea formulată de municipalitate şi a respins acţiunea Asocierii Metroul SA (România) – Padeco CO., LTD (Japonia), cu consecinţa menţinerii raportului procedurii întocmit de Primărial Cluj-Napoca. În etapa următoare, primăria Cluj-Napoca va trece la încheierea procedurii de achiziţie având ca obiect serviciile amintite mai sus.

„Admite în parte plângerile formulate de petenţii: 1. M E SRL, membru împuternicit să reprezinte Asocierea S E SPA – S-M E SRL, plângere ce face obiectul dosarului 949/33/2019 al Curţii de Apel Cluj şi 2. Mun. C-N, ce face obiectul dosarului 958/33/2019 al Curţii de Apel Cluj (dosare conexate), ambele formulate împotriva deciziei CNSC nr. 2301/C3/2019, pe care o modifică în parte în sensul că respinge contestaţia formulată de SC M SA şi pe cale de consecinţă menţine raportul procedurii nr. 554410/29.10.2019 emis de Municipalitatea Cluj Napoca”. se precizează în decizia pe scurt a Curţii de Apel Cluj.