Când toată România credea că Radu Mazăre este investitor în ţara africană, Serge Rameau, consululul general onorific al Madagascarului în România spune că Mazăre a intrat de fapt pe continentul african ca simplu muncitor. Oficial, acesta avea contract de muncă avizat în Madagascar și o viză de lucru obținută la Roma, pe motiv că este cetăţean european.

Despre afacerile dubioase ale fostului primar constănţean Radu Mazăre în Madagascar a povestit, într-un interviu pentru România TV, consulul onorific al republicii în România, Serge Rameau.

„Radu Mazăre nu a venit în Madagascar ca investitor, a venit ca expatriat cu contract de muncă, adică un cetățean străin care vine să muncească la Madagascar. A și investit între timp… Nu a investit el personal. El nici nu e acționarul firmei. Acționarii firmei sunt societăți offshore, din Belize, lucrurile sunt foarte încurcate. Fiul doamnei Toader, care este consulul onorific al României în Madagascar, fiul ei, Dorin, a cumpărat terenul pentru domnul Mazăre și i l-a dat în chirie și a fost angajat de dl. Mazăre”, a declarat Serge Rameau, la România TV.

Click pe clipul de mai jos pentru a vedea interviul:

Inspectoratul General al Poliției Române, a transmis oficial că fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a fost capturat, miercuri, de către autoritățile din Madagascar, fiind arestat pentru o perioadă de 6 zile.

”Autoritățile din Madagascar au comunicat Inspectoratului General al Poliției Române, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, faptul că un cetățean român, urmărit internațional pentru punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 9 ani, a fost arestat, la data de 8 mai a.c., pentru o perioadă de 6 zile.  Poliția Română a fost în permanentă legătură cu autoritățile din Madagascar, colaborând cu acestea în vederea depistării și arestării persoanei urmărite internațional. Persoana arestată de autoritățile din Madagascar a fost condamnată de Curtea de Apel București, în anul 2017, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu în formă continuată și constituire de grup infracțional organizat”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române, printr-un comunicat de presă.