„În legătură cu protocolul nr. 03656 din 7.12.2106 semnat între SRI şi Parchetul General am verificat şi acesta nu se află la comisie. Comisia a văzut actul de denunţare la departamentul juridic al SRI, însă astăzi am solicitat Serviciului să pună la dispoziţia Comisiei atât protocolul cât şi actul de denunţare”, a scris Claudiu Manda pe contul său de Facebook.

El l-a contrazis, joi seara, pe purtătorul de cuvânt al SRI, spunând că mai degrabă protocolul secret prezentat de Darius Vâlcov, între PG şi SRI, nu există la comisia parlamentară. „Nu am văzut nici la Directia juridică, nici la comisie Am avut totuşi 65 de protocoale (…) Am văzut documentul de denunţare, nu ştiu dacă aici e şi protocolul de care aţi vorbit, iar la Direcţia Juridică am văzut şi cel dintre ICCJ şi SRI. Mai degraba cred că nu îl avem la comisie. Mâine verificăm”, a declarat Claudiu Manda, şeful Comisiei de Control SRI, la Antena 3.
Purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, a spus că protocolul secret publicat de Darius Vâlcov nu a creat efecte, pentru că a fost denunţat la o lună după semnarea lui deoarece era inutil, subliniind că documentul se află la Comisia de control a SRI, precum şi o dovadă a denunţării lui.

„Acest protocol nu şi-a făcut efectul niciun moment, timp de o lună, până la denunţare. (…) A fost denunţat pentru că era caduc. Din cunoştinţele mele, da, există la Comisia de control a SRI toate protocoalele, inclusiv acest protocol. Nu ştiu să răspund la întrebarea de cine a fost iniţiat şi cum a fost iniţiat. (…) A fost denunţat prin decizia SRI, a directorului Hellvig”, a spus Ovidiu Marincea. Mediafax.