Răsturnare de situație în cazul Caracal. Cei din Ministerul de Interne au mințit. În noaptea groazei, în fața porții lui Gheorghe Dincă nu se afla niciun procuror.

Poliția a comunicat prin mai multe surse că procurorii nu i-au lăsat pe ofițeri să intre în curte. Acuza a venit inclusiv de la șeful demis poliției, Ioan Buda. Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, a indicat explicit și cine este procurorul vinovat: Cristian Popescu.

Conform raportului MAI, Nicolae Alexe, le-a cerut chiar procurorilor prezenți la fața locului. ”În acea noapte, trei procurori erau în Caracal. Cristian Popescu, procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, și doi procurori de la DIICOT Craiova, care se ocupaseră de dosarul de trafic al Luizei, prima fată dispărută”, spun surse judiciare. Niciunul dintre cei trei nu era în fața curții împreună cu polițiștii.

”Iar Popescu nu le-a spus niciun moment să nu intre. Nu știm ce au făcut cei de la DIICOT, dar noi n-am asistat la o discuție și, oricum, Popescu era procuror de caz, doar el le putea spune”, susține un coleg al acestuia de la Judecătoria Caracal, conform libertatea.ro.

Prezența fizică nu schimbă responsabilitatea pentru că în calitate de procuror de caz Cristian Popescu putea decide și de la sediul Poliției să se intre în curte în acea noapte, mai spune sursa citată.