Răsturnare de situație în cazul jandarmului de la Unitatea Specială de Pază Cernavodă care s-a împuşcat marţi cu arma din dotare, în timpul serviciului. Jandarmul este în stare gravă și a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Parchetul a declanșat deja o anchetă în acest caz’.

Parchetul a demarat o anchetă

‘Marţi, la ora 7,47, un subofiţer al Unităţii Speciale 72 Jandarmi Protecţie Instituţională Cernavodă aflat în serviciu a folosit pistolul din dotare provocându-şi o rană la nivelul capului. Imediat, colegii au anunţat producerea evenimentului. Militarul, în vârstă de 43 de ani, se afla în serviciu la Centrala Nuclearoelectrică Cernavodă şi a fost transportat de urgenţă la o unitate medicală, în stare gravă, cu un elicopter SMURD”, precizează Jandarmeria Cernavodă, transmite Agerpres.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dobrogea”, victima este în stare de comă, fiind intubată de medicul de pe elicopterul SMURD. În momentul de faţă nu se cunosc cauzele care l-au determinat pe acesta să recurgă la un asemenea gest.

În cauză a fost declanşată o anchetă de către unitatea de Parchet competentă. Subofiţerul, cu o vechime în serviciu de peste 21 de ani, are la activ trei misiuni internaţionale, iar la ultima evaluare psihologică, din luna septembrie a anului 2020, a fost declarat apt.

S-a împușcat în cap cu arma din dotare

“În această dimineaţă, un jandarm din cadrul Unităţii Speciale de Pază Cernavodă, care intrase în serviciul de pază, s-a autorănit executând un foc cu armamentul din dotare, în zona capului. De urgenţă, după acest incident, la ora 7,47, a fost transmis primul apel către serviciile de specialitate. Subofiţerul a fost preluat de către un elicopter SMURD şi transportat la o unitate medicală pentru acordarea îngrijirilor”, a transmis Jandarmeria.

Până în prezent nu se cunosc cauzele acestui eveniment. Subofiţerul are 44 de ani, iar la cea mai recentă evaluare psihologică a fost declarat apt. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dobrogea”, victima este în stare de comă, fiind intubată de medicul de pe elicopterul SMURD.