Agentul lui Maradona spune că ambulanţa a întârziat mai mult de o jumătate de oră, lucru care ar fi putut fi vital pentru salvarea marelui fotbalist.

Matias Morla, agentul, avocatul şi prietenul lui Diego Maradona, susţine că ambulanţa a întârziat „mai mult de o jumătate de oră” până să ajungă la locuinţa fostului mare fotbalist argentinian, decedat miercuri, la vârsta de 60 de ani, după un stop cardiac, transmite EFE.

Anunțul agentului

„Aşa cum informează parchetul din San Isidro, este inexplicabil faptul că timp de 12 ore prietenul meu nu a avut parte nici de controlul personalului sanitar dedicat acestor scopuri. Ambulanţa a venit cu o întârziere de mai mult de o jumătate de oră, ceea ce a fost o idioţenie criminală”, a scris joi Morla pe Twitter, potrivit Agerpres.

„Acest lucru nu trebuie trecut cu vederea şi voi cere ca aceste consecinţe să fie investigate până la capăt. Aşa cum mi-a spus Diego: ‘Eşti soldatul meu, acţionează fără milă'”, a adăugat el.

„Pentru a-l caracteriza pe Diego în acest moment de mare mâhnire şi durere, pot să spun: a fost un fiu bun, a fost cel mai mare fotbalist din toate timpurile şi a fost un om cinstit. Odihneşte-te în pace, frate”, a scris Morla.

Autoritățile au deschis o anchetă

Au apărut primele informații în cazul decesului lui Diego Maradona. Autoritățile au deschis o anchetă după ce legendarul fotbalist a decedat iar procurorul John Broyard a transmis că regretatul eveniment nu are caracteristici naturale. Oficialii au transmis în cursul zilei de ieri că acesta a murit în urma unui stop cardiac, însă autoritățile au deschis o anchetă, conform news.ro

Conform raportului preliminar al autopsiei efectuate miercuri, Diego Maradona a decedat din cauza unei insuficienţe cardiace. Rezultatul final al autopsiei va fi anunţat după testele toxicologice şi histopatologice, care vor releva prezenţa oricăror substanţe în corpul fostului fotbalist.

De asemenea, un raport preliminar de autopsie a arătat că Diego Maradona a suferit un edem pulmonar acut din cauza insuficienţei cardiace cronice, în timp ce dormea, transmite presa locală.

Medicii au explicat că Maradona a murit de „insuficienţă cardiacă acută, la un pacient cu cardiomiopatie dilatativă, insuficienţă cardiacă congestivă care a generat edem pulmonar acut”.

Unde este realizată autopsia

Conform celor spuse de procurorul John Broyard, autopsia regretatului Diego Maradona este efectuată la spitalul din San Fernando, localitate de lângă Buenos Aires.
„Autopsia va fi făcută pentru a stabili cauzele decesului, care nu are caracteristici naturale”, a anunţat procurorul. Acesta a confirmat că decesul s-a produs miercuri, la ora locală 12.00 (ora 17.00 – ora României).

Diego Armando Maradona a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 60 ani, în urma unui stop cardiac suferit într-o locuinţă din Tigre, la nord de capitala Buenos Aires, în care se recupera după operaţia recentă la care a fost supus pentru îndepărtarea unui hematom subdural.