Oficialii au transmis în cursul zilei de ieri că acesta a murit în urma unui stop cardiac, însă autoritățile au deschis o anchetă, conform news.ro

Conform raportului preliminar al autopsiei efectuate miercuri, Diego Maradona a decedat din cauza unei insuficienţe cardiace. Rezultatul final al autopsiei va fi anunţat după testele toxicologice şi histopatologice, care vor releva prezenţa oricăror substanţe în corpul fostului fotbalist.

De asemenea, un raport preliminar de autopsie a arătat că Diego Maradona a suferit un edem pulmonar acut din cauza insuficienţei cardiace cronice, în timp ce dormea, transmite presa locală.

Medicii au explicat că Maradona a murit de „insuficienţă cardiacă acută, la un pacient cu cardiomiopatie dilatativă, insuficienţă cardiacă congestivă care a generat edem pulmonar acut”.

Unde este realizată autopsia

Conform celor spuse de procurorul John Broyard, autopsia regretatului Diego Maradona este efectuată la spitalul din San Fernando, localitate de lângă Buenos Aires.

„Autopsia va fi făcută pentru a stabili cauzele decesului, care nu are caracteristici naturale”, a anunţat procurorul. Acesta a confirmat că decesul s-a produs miercuri, la ora locală 12.00 (ora 17.00 – ora României).

Ultima fotografie cu Diego Maradona în viață

Fostul mare fotbalist argentinian Diego Maradona a încetat din viaţă la 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop cardiac, în locuinţa sa, unde se recupera după o operaţie la cap, după cum a anunţat agentul şi prietenul său, Matias Morla.

Ultima fotografie în care a fost surprins Maradona a fost alături de medicul său personal Leopoldo Luque, cu puțin timp înainte de a fi externat, în urmă cu două săptămâni, din clinica privată Olivos de la periferia orașului Buenos Aires.

Legenda argentiniană Diego Maradona a fost surprins zâmbind de pe patul de spital după operația de urgență prin care trecuse. Fosta vedetă a fotbalului mondial părea fericită și relaxată alături de medicul său personal Leopoldo Luque.

Medicul a publicat fotografia pe Instagram cu puțin timp înainte ca Diego să fie externat din clinica privată Olivos.