Fostul mare fotbalist argentinian Diego Maradona a încetat din viaţă la 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop cardiac, în locuinţa sa, unde se recupera după o operaţie la cap, după cum a anunţat agentul şi prietenul său, Matias Morla.

Ultima fotografie în care a fost surprins Maradona a fost alături de medicul său personal Leopoldo Luque, cu puțin timp înainte de a fi externat, în urmă cu două săptămâni, din clinica privată Olivos de la periferia orașului Buenos Aires.

Legenda argentiniană Diego Maradona a fost surprins zâmbind de pe patul de spital după operația de urgență prin care trecuse. Fosta vedetă a fotbalului mondial părea fericită și relaxată alături de medicul său personal Leopoldo Luque.

Medicul a publicat fotografia pe Instagram cu puțin timp înainte ca Diego să fie externat din clinica privată Olivos.

Omagii pentru starul argentinian vin din întreaga lume

Se pare că UEFA va ține un minut de reculegere la toate meciurile din Liga Campionilor de miercuri seara, în memoria lui Maradona.

Pele a transmis și el un omagiu pentru „bunul său prieten”: „Ce veste tristă. Am pierdut un mare prieten și lumea a pierdut o legendă. Mai sunt multe de spus, dar, deocamdată, Dumnezeu să dea putere membrilor familiei. Într-o zi, sper să putem juca mingea împreună pe cer”, a transmis și marele fotbalist pe contul său de Twitter.

Clubul Real Madrid, mare rival al unuia dintre fostele cluburi ale lui Maradona, Barcelona, a adus un omagiu „unuia dintre cei mai mari jucători din toată istoria”.

„Diego Armando Maradona lasă o moștenire imensă și a devenit un mit pentru milioane de fani din întreaga lume”, a declarat clubul într-un comunicat.

De asemenea, clubul britanic Liverpool a scris pe Twitter: „Un adevărat mare jucător. Odihnește-te în pace, Diego Maradona.”

Nu în ultimul rând, și clubul Boca Juniors, unde Maradona s-a făcut remarcat înainte de a obține un transfer de record mondial la Barcelona, a postat pe Twitter: „Mulțumiri eterne. Eternul Diego. ”

Gheorghe Hagi a transmis la rândul său un mesaj în care transmite cu mare tristețe faptul că Maradona „a dispărut prea repede”.

„Este o zi de doliu pentru fotbal și pentru întreaga omenire. Simt o tristețe fără margini la moartea unui geniu care, și mai nedrept, a dispărut prea repede.

Dumnezeu să-l odihnească pe unicul Diego Maradona!”, a transmis și Hagi într-o postare pe contul său de Facebook.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jose Mourinho (@josemourinho)