Aflat într-un turneu electoral printre românii din Grecia, Rareş Bogdan, europarlamentar şi prim-vicepreşedinte al PNL, a declarat că moţiunea de cenzură ce urmează să fie depusă împotriva Guvernului Dăncilă va trece cu siguranţă, iar coşmarul se va sfârşi pe 10 octombrie. El spune că a numărat personal listele cu semnături ale parlamentarilor pentru moţiune şi totul este în regulă, potrivit stiripesurse.ro.

”Avem un guvern plin de sfertodocți, oameni pe care nu ați avea curaj să îi puneți să vă păzească plasele cu zarzavat luate de la piață pentru vă fură, pleacă cu ele. Pe de o parte sunt hoți, pe de o parte sunt analfabeți, analfabeți funcționali și asta e dureror pentru o țară care a dat valori uluitoare.

Asta a dus la ceva extrem de dureros, la un coșmar, un coșmar care se va sfârși pe 10 octombrie. Poimâine colegii mei vor depune moțiunea de cenzură în Parlament și eu cred pentru prima dată în ultimii 3 ani de zile că această moțiune de cenzura va trece și că Guvernul Dăncilă va fi istorie pe data de 11 octombrie. Asta e credința mea. Ieri am stat cu președintele Orban și ne-am uitat pe semnături, pe nume și cred că… așa cum am văzut eu nu cred că Guvernul Dăncilă mai scapă, va fi trimis la lada de gunoi a istoriei.

Ulterior să vedem dacă vom reuși să impunem un guvern liberal. Nu ne e frică, spre deosebire de alții din Opoziție nouă nu ne e frică. S-ar putea să pierdem ceva la nivel de imagine pentru că sunt lucruri, sunt frici ascunse, ca atunci când cumperi o casă și vezi că un perete stă să cadă sau că instalațiile electrice nu mai merg. Așa-i și România azi – s-ar putea ca atunci când ajungem și facem auditul situația să fie mult mai gravă decât o știm noi astăzi”, a spus Rareș Bogdan în faţa românilor care locuiesc în Grecia.

Liberalul a şi postat pe pagina sa de Facebook mai multe fotografii de la această întâlnire din „leagănul democrației”, alături de un mesaj care se încheie cu: “O scoatem noi la liman, să fiți siguri! Noi vrem, nu mimăm. Și avem un pas mare în față: Klaus Iohannis reales. Va avea un guvern animat de dorința de a munci pentru români, nu pentru gangsteri politici. Asta e România normală, nu credeți?”