Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan spune că, luni dimineaţa, la ora 10:30, Comisia JURI a Parlamentului European se va întruni pentru a discuta situaţia Rovanei Plumb, propunerea Guvernului PSD pentru postul de comisar european, în încercarea de a debloca situaţia în care s-a ajuns.

“Luni dimineață, la ora 10:30, Comisia JURI se întrunește din nou pentru a discuta cazul candidatului propus de România”, a declarat Rareş Bogdan pentru Antena 3.

El mai precizează că, în mod normal, candidatul trebuia respins şi se revenea cu o nouă propunere, însă se va încerca, în urma unor presiuni, să se găsească o soluţie la această situaţie fără precedent. ”Au existat presiuni ca să se întrunească a doua oară Comisia JURI. În mod normal, candidatul respins trebuia retras și se revenea cu o nouă propunere”, a mai spus, duminică seara, liberalul.

Cât despre poziţia preşedintelui ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, Rareş Bogdan consideră că aceasta nu îşi va permite să o primească în echipa ei pe Rovana Plumb şi va cere o nouă propunere din partea Guvernului de la Bucureşti.