Rareș Bogdan critică actuala conducere din PNL

Așadar, europarlamentarul Rareș Bogdan susține că este nevoie de un stil direct și „mai puțin protocolar”.

„Este nevoie de o reîmprospătare în PNL, e nevoie de un stil mai puțin protocolar, de un stil direct. Este un liant între generații Florin Cîțu, este un liant între conservatorism și progresism. Este un pro-american și un pro-occidental convins, un om care nu face jocuri de culise care nu merge pe ‘e bine și așa’ sau pe ‘spălarea’ unora din PSD sau din ALDE pentru a intra pe niște poziții publice doar pentru că ‘o mână spală pe alta’ și ‘amândouă spală fața’. (…) Eu cred că pentru România și PNL, Florin Cîțu este soluția, un om care lucrează în echipă, în niciun caz nu este un autocrat și acest lucru este foarte important. Și mai ales, este un om care să poarte dușmănii și care să ducă războaie”, a declarat Rareș Bogdan la B1TV.

Tensiuni în PNL

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc duminică dimineaţă, când prim-ministrul şi-a anunţat candidatura, Rareş Bogdan, europarlamentar şi prim-vicepreşedinte al PNL, a stat imediat lângă Cîţu. Motiv pentru care, acum, Orban îl consideră pe Rareş Bogdan principalul complotist împotriva sa.

Rareş Bogdan este liberalul care a încercat cel mai mult să găsească un contracandidat pentru Orban la şefia partidului, să găsească o masă critică care să pună presiune pentru postul de preşedinte al formaţiunii, potrivit evz.ro

Nemulţumirile există de ceva vreme în rândul multor liberali, chiar din perioada când Ludovic Orban era la Palatul Victoria şi a ignorat interesele grupării foștilor membri PD din Ardeal. Iar picătura care a umplut paharul şi i-a determinat pe adversarii lui Orban din PNL să declare o bătălie deschisă la Congres a fost modul în care acesta a negociat în cadrul coaliţiei de guvernare cu USR şi UDMR.

Sursă foto: INQUAM Photos, Ilona Andrei