”Minciunile spuse de premierul Dăncilă la dezbaterea moțiunii de cenzură nu acoperă și realitățile crunte din economie. Aveți aici câțiva indicatori care le dau frisoane experților în macroeconomie, fiscalitate.

Fiecare săptămână care trece îngroașă gluma. Cei care s-au codit să trântească Guvernul Dăncilă nu au niciun strop de dorință să îmbunătățească niveul de trai în România.

Nu știu dacă a existat vreun moment mai dificil pentru economie după 1998-99, când țara noastră a fost aproape de crah, dar Mugur Isărescu a găsit o soluție in extremis. Și atunci, împrumuturile externe deveniseră foarte dificil de obţinut, iar agenţiile de rating erau extrem de pesimiste.

Strategia Guvernului PSD-ALDE pentru 2019 a avut un singur rând: explozia datoriei publice. Să ne ferească Dumnezeu de ce ar putea urma!”, a scris Rareș Bogdan pe Facebook.

Potrivit cursdeguvernare.ro, contul curent al balanței de plăți a înregistrat, după primele patru luni ale anului curentdeficit de 2,306 miliarde de euro, adică 0,77% din PIB estimat pentru 2019 (217,5 miliarde euro).