Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan aruncă pe PSD vina incendiului de la Spitalul Județean din Piatra Neamț, arătând că unitatea spitalicească se află în subordinea ”pesedistului Ionel Arsene”.

Mai precis, Ionel Arsene este președintele Consiliul Județean Neamț, autoritatea locală care este responsabilă de administrarea spitalului în care s-a produs tragicul eveniment.

”ZERO investiții în ultimii 5 ani”

”CORUPȚIA UCIDE!
Pacienți COVID intubați la Terapie Intensiva morți într-un incendiu devastator la Spitalul Județean din Piatra Neamț.

10 victime până acum și alte persoane în stare gravă. Un medic care a intervenit să salveze victimele, ars pe corp în proporție de 80%.

Spitalul se afla în subordinea Consiliului Județean Neamț condus de 4 ani și jumătate de pesedistul Ionel Arsene.

ZERO investiții în ultimii 5 ani în acest spital. Manageri schimbați ca șosetele. Încă o tragedie în spitalele din Romania, după Colectiv și incendiul de la Maternitatea Giulești.

Parchetul General a trimis 3 procurori cu experiență la fata locului. Să facă lumină!”, a scris prim-vicepreședintele PNL sâmbătă seară pe Facebook.

Dosar penal in rem pentru ucidere din culpă

Procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în legătură cu împrejurările în care a izbucnit incendiul de la Secţia ATI din incinta Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, soldat cu zece morţi, ancheta fiind preluată de Parchetul General.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a ajuns la Piatra Neamţ, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică se va deplasa şi la Iaşi.

Iar Premierul Ludovic Orban participă, sâmbătă seara, la sediul MAI, la o şedinţă de urgenţă cu şeful DSU, Raed Arafat, şi reprezentanţi ai IGSU, pentru a evalua situaţia incendiului de la Piatra Neamţ şi pentru a superviza gestionarea efectelor acestei tragedii, au precizat surse guvernamentale.

Zece persoane decedate

Zece persoane au decedat în urma incendiului izbucnit, sâmbătă seara, la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, Irina Popa.

Persoanele rănite în urma incendiului care a izbucnit la Secţia ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ vor fi transportate la Iaşi, anunţă IGSU.

Medicul de gardă de la secţia Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ a suferit arsuri de gradul 2 şi 3 pe circa 80% din suprafaţa corporală, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, Irina Popa.

Şapte pacienţi internaţi la secţia ATI au fost declaraţi decedaţi în urma incendiului.

„Alţi 8 pacienţi, internaţi într-un salon alăturat, care au fost salvaţi, vor fi transportaţi la Spitalul Judeţean Iaşi”, a precizat Popa.

Foto: INQUAM / Octav Ganea