Potrivit Antena 3, sâmbătă, un incendiu puternic a izbucnit într-o secție de terapie intensivă dintr-un spital din Cairo, Egipt, unde erau tratați pacienți infectați cu SARS-CoV-12. Potrivit sursei citate, cel puțin șapte persoane au murit și mai multe au suferit arsuri grave.

Poliția locală din Cairo a transmis că incendiul a izbucnit la un spital privat din Obour, un district de la periferia capitalei Cairo. În urma incendiului, cinci persoane au fost rănite, iar toți pacienți afectați de incendiu au fost evacuați imediat și tranferați la spitalele din zonă.

În ceea ce privește cauzele, deocamdată nu se știe cauza izbucnirii incendiului, dar cotidianul de stat, al-Ahram, a scris că ar fi fost vorba de scurtcircuit electric.

Alte doua spitale au luat foc

Nu este prima oară când spitalele cu bolnavi de covid ajung într-o astfel de situație. În urmă cu o săptămână, opt persoane au murit în urma unui incendiu izbucnit într-o secţie de terapie intensivă COVID-19 al unui spital din provincia Gaziantep din sud-estul Turciei.

Incidentul a avut loc în unitatea de terapie intensivă COVID-19 din Spitalul Universitar Sanko, unde un incendiu a izbucnit din cauza unui aparat de ventilaţie pulmonară cu debit mare utilizat în tratamentul pacienților cu COVID-19. Se pare că incendiul a fost provocat de explozia aparatului de ventilaţie pulmonară, conform aljazeera.com.

Cel puțin opt pacienți au murit, iar alți 14 care primeau tratament COVID-19 au fost direcționați la diferite spitale.

Și în România a avut loc un incendiu asemănător. Două saloane de Terapie Intensivă de la Spitalul Piatra Neamț au fost cuprinse de flăcări pe 14 noiembrie 2020.

Şase pacienți aflați într-un salon alăturat celui unde a avut loc incendiul de la ATI Piatra Neamț au fost transferați la Spitalul de la Lețcani, toţi având COVID. Din păcate, cinci dintre ei nu au supravieţuit.

În total, 15 pacienţi cu COVID-19 au murit în urma cumplitului incendiu. Un singur pacient a supravieţuit incendiului, el fiind externat în urmă cu câteva zile.