Decizie halucinantă a Jandarmeriei după protestul Diasporei de anul trecut, din Piața Victoriei. Deși violențele jandarmilor la adresa protestatarilor din 10 august au fost mai mult decât evidente, conform înregistrărilor video, doar doi jandarmi au fost sanctionati disciplinar pentru interventiile in cadrul protestetelor din perioada februarie 2017-septembrie 2018.

Această perioadă include protestele în legatura cu OUG 13, dar și represiunea din 10 august 2018.

Totul s-a întâmplat în condițiile în care aproximativ 800 de plângeri penale au fost înregistrate la Secția Parchetelor Militare din partea unor persoane care susțin că au avut de suferit în urma intervenției jandarmilor la protestul din 10 august. Manifestația a fost înăbușită cu gaze lacrimogene și tunuri cu apa, dar au fost bătuți de jandarmi și protestatari pașnici.

În urma acestei decizii, europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan s-a dezlănțuit pur și simplu pe o rețea de socializare. Acesta a atacat extrem de dur anunțul făcut de jandarmerie. “Deci circa 800 de români care au depus plângeri pentru violențele din 10 august s-au bătut și gazat singuri? Măi, ce ticăloșie…”, a tunat Rareș Bogdan.