Rareș Bogdan a dezvăluit ce l-a făcut să întoarcă împotriva lui Ludovic Orban: Criticile aduse lui Emil Boc sunt de netolerat, spune europarlamentarul.

Bogdan i-a făcut un adevărat laudatio lui Emil Boc, cel care a tăiat salariile în 2010, din poziția de șef al Guvernului.

Rareș Bogdan a dezvăluit ce l-a făcut să se întoarcă împotriva lui Ludovic Orban. ”Nu noi ne-am schimbat”

Europarlamentarul Rareș Bogdan a explicat marți seara de ce nu îl mai susține pe Ludovic Orban pentru președinția PNL și de ce Florin Cîțu reprezintă o variantă mai bună.

”Noi am fost toți lângă Ludovic Orban. Undeva a greștit Ludovic Orban. Sunt două opțiuni, îl susținem pe Florin Cîțu pentru că cred că pentru ceea ce urmează în PNL, pentru România și pentru momentul actual, e un Mario Draghi al Italiei și e exact ce trebuie pentru ceea ce urmează: 5 ani de zile în care România atrage bani.

Avem la dispoziție mai mult de 80 de miliarde, 80 de miliarde negociate”, a declarat Rareș Bogdan, potrivit b1tv.ro.

”Faptul că noi am stat lângă Ludovic Orban, nu v-ați pus întrebarea dacă ceva s-a întâmplat, nu cu noi, ci cu comportamentul domniei sale.

Pe mine m-a întristat, m-au amărât foarte mult multe din atacurile sale dar 2 cu precădere. Noi am folosit în campania electorală câteva simboluri ca exemple de bună administrare.

Votați-ne, că noi venim cu exemplele acestea: Emil Boc, Gheorghe Flutur, Ilie Bolojan și le vom implementa la nivel național”, a spus Rareș Bogdan.

”Cum poți, ca președinte al partidului încă în funcție o lună și o zi, să-l ataci pe Emil Boc, care este un adevărat simbol, nu doar pentru primarii liberali din PNL? L-a atacat violent! L-a atacat violent cu declarația despre scăderea sondajelor.

”Emil Boc e un exemplu”

Emil Boc e omul care a făcut poze cu mai toți candidații noștri la primărie, și cu cei câștigători, și cu ceilalți. Emil Boc e un simbol de bună administrare, a câștigat de cinci ori!

A avut bătălii crunte, bătălii grele și a câștigat cu peste 70%. Emil Boc e un om validat la vot direct! E un exemplu folosit de noi! Tu (n.r. Ludovic Orban) îl ataci pe Emil Boc.

Doi, și mai grav, e o chestiune personală. Am pentru Emil Boc o simpatie specială, a fost profesorul meu. M-a durut, că știu că e un om sensibil.

Plus, cum poate un președinte de partid, încă în funcție, să-și atace atât de violent, atât de virulent premierul în funcție? Florin Cîțu e premierul pe care l-a adus de mână și l-a prezentat Ludovic Orban în luna decembrie și ne-a spus: „El e! Pe el trebuie să-l votați!” Și pe el l-am votat, cu excepția unei singure persoane.

A fost un ministru al Finanțelor foarte, foarte bun. Cum poți tu să-l ataci și să spui că în momentul în care a intrat în campanie, PNL a căzut în sondaje? Nu e deloc așa!!”, a completat prim-vicepreședintele PNL.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea.