Rămân pe loc fără permis de conducere! Informația momentului pentru șoferii din România

Așadar, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) a informat în cadrul unui comunicat că peste 450.000 de permise de conducere vor expira în intervalul decembrie 2022 – februarie 2023.

Șoferii vor fi nevoiți să schimbe documentul, în cazul în care au obținut permisul în perioada decembrie 2012 – februarie 2013.

Cum trebuie să procedeze românii care se află în această situație

În contextul în care vor fi înregistrate foarte multe solicitări, DRPCIV a explicat cum trebuie să procedeze șoferii care se află în această situație.

În primul rând, trebuie să se programeze online, apoi trebuie să achite suma de 89 de lei și să pregătească actele necesare înainte de a se prezenta la sediu.

„Ținând cont de numărul mare de documente care vor necesita preschimbare, facem apel la posesorii de permise de conducere aflați în această situație să solicite preschimbarea permiselor de conducere înainte de expirarea valabilității administrative, parcurgând următorii pași:

– efectuarea programăriilor online pe site-ul www.drpciv.ro;
– achitarea contravalorii permisului de conducere în valoare de 89 lei (prin intermediul CEC, BCR, rețeaua de stații SelfPay, online – ghișeul.ro sau drpciv.ro sectiunea servicii online – plăți, mandat poștal, etc.);
– pregătirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere (act de identitate valabil – original, fișa medicală, permisul a cărui preschimbare este solicitată, în original, dovada efectuării plății taxei);
– prezentarea la sediu conform programării”, a transmis Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Mai apoi, noul document va fi livrat prin serviciul de curierat al Poștei Române, la adresa indicată de titular.

De asemenea, documentul poate fi ridicat de la serviciul public comunitar indicat în cererea de preschimbare, între 5-15 zile.

Până când va fi eliberat permisul, persoanei îi va fi eliberat un document cu valabilitatea de 15 zile.

Cât timp va mai fi valabilă măsura compensării cu 50 de bani pentru fiecare litru de carburant?

În altă ordine de idei, amintim că Virgil Popescu a dezvăluit anterior că Guvernul încă nu a decis dacă va prelungi compensarea de 50 de bani pentru fiecare litru de carburant. Ministrul a ținut să menționeze că măsura chiar a funcționat, iar impactul bugetar nu e foarte mare.

„La fiecare sfârșit de trei luni, evaluăm și în funcție de ce se întâmplă în piață prelungim sau nu prelungim. Până acum, s-a prelungit. Hai să ajungem în a doua jumătate a lunii decembrie, să vedem tendințele din piață țițeiului și produselor petroliere și apoi vom lua o decizie.

Nu are un impact atât de mare, e o măsură foarte bună. Poate că unii n-au crezut în această măsură. E un exemplu de parteneriat guvern – companii care funcționează și care a dus la scăderea prețului. Acesta e scopul”, a declarat Virgil Popescu.