Un individ din județul Neamț a ajuns să-și distrugă propriul autoturism după ce i-a fost reținut certificatul de înmatriculare. S-a întâmplat acest lucru din cauza unor defecțiuni multiple ale vehiculului.

Frustrarea sa a culminat cu transmiterea în direct pe platforma Facebook a momentului în care a spart geamurile și farurile mașinii.

Specialiștii de la RAR au dat peste o mașină plină de defecțiuni

Detalii despre cele întâmplate au dat chiar forțele de ordine. Într-o acțiune comună desfășurată în orașul Roznov, polițiștii rutieri și specialiștii Registrului Auto Român Neamț au descoperit un autoturism condus de un bărbat de 45 de ani din Roznov. Vehiculul, verificat împreună cu reprezentanții R.A.R. Neamț, a fost sancționat conform OUG 195/2002. El prezenta multiple defecțiuni.

În final, certificatul de înmatriculare a fost reținut.

”În jurul orei 09.10, poliţiştii au depistat în trafic, pe DJ 156 A, un autoturism condus de un bărbat, de 45 de ani, din Roznov. În urma verificărilor efectuate de poliţişti, împreună cu reprezentanţii R.A.R. Neamţ, s-a stabilit că autoturismul în cauză prezenta multiple defecţiuni, fapt pentru care a fost sancţionat conform OUG 195/2002, iar ca măsură complementară, certificatul de înmatriculare a fost reţinut.

Șoferul auto a luat decizia să-și distrugă autoturismul

Înfuriat de măsurile luate, conducătorul auto a adresat injurii și cuvinte jignitoare. El a distrus mai multe elemente ale propriului autoturism. Polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională conform Legii nr. 61/1991, pentru comportamentul agresiv al șoferului.

Nemulțumit de sancțiuni, individul a transmis live pe pagina sa de Facebook momentul în care a distrus mașina.

Bărbatul și-a distrus singur propria mașină

El a spart geamurile și farurile mașinii cu ajutorul unui extinctor. Acesta a ținut să arate, astfel, că abia acum mașina prezintă defecțiuni.

Șoferul și-a vărsat toți nervii asupra mașinii sale după ce a fost amendat de cei de la RAR. El a ținut să arate că abia după ce îl distruge, se poate lua în considerare că autoturismul nu e conform cu prevederile legale.

„Maşina asta nu e bună! Păi, dacă nu e bună să o fac eu să nu fie bună! Vrei certificat? Na! Aţi spus: ‘Nu îţi merg farurile!’ Acum nu merg farurile, şefule. Farul ăsta! Să nu meargă şi ăsta! Aţi zis că e boţită? Unde e boţită? Acum e boţită maşina! Ai zis că nu merge stopul, da? Uite-l că merge şi ăsta! Ăsta nu merge? Merge şi ăsta!”, a strigat bărbatul, în timp ce își lovea autoturismul.

Când se reține certificatul de înmatriculare

Conform legii, certificatul de înmatriculare sau de înregistrare al autovehiculelor este reţinut dacă inspecţia tehnică periodică a expirat. A altă situație este dacă în autovehicul este instalat un mijloc tehnic de detectare a prezenţei aparatelor radar sau dispozitiv antiradar. Autovehiculul nu trebuie să aibă montate mijloace speciale de avertizare luminoasă şi sonoră, cu încălcarea prevederilor legale. Alt motiv este dacă avariile existente la autovehicul nu au fost reparate sau sistemele de frânare sunt defecte.

Se mai reține și dacă mecanismul de direcţie prezintă uzuri peste limitele admise. La fel și dacă anvelopele au alte dimensiuni sau caracteristici decât cele prevăzute în cartea de identitate a autovehiculului. RAR aplică sancțiunea și dacă motorul emite noxe poluante peste limitele legal admise. La fel și dacă autovehiculul prezintă scurgeri de carburant sau lubrifiant. Alte prevederi fac referire la faptul că datele din certificatul de înmatriculare sau înregistrare nu concordă cu caracteristicile tehnice ale vehiculului.