Raiffeisen International Bank-Holding AG va vinde intregul pachet de actiuni detinut la JSCB Raiffeisenbank Ukraine catre banca OTP Bank Ltd din Ungaria pentru suma de 650 milioane euro.

Procesul de vanzare va fi incheiat in totalitate dupa ce se va primi aprobarea din partea autoritatii de supraveghere din Austria, a Bancii Centrale din Ucraina, precum si a consiliilor concurentei din Ucraina si Ungaria.

Raiffeisenbank Ucraina a devenit operationala pe acesta piata in 1998. Banca inregistra la sfarsitul anului 2005 active totale de peste 1,2 miliarde de euro si 39 de unitati.

Vanzarea Raiffeisenbank Ucraina va elimina costurile fuziunii dintre cele doua entitati ale Raiffeisen International in Ucraina, JSCB Raiffeisenbank si banca Aval.

Procesul de transformare si integrare a Bancii Aval in grupul Raiffeisen International va fi mai rapid. Brandul Raiffeisen nu va face obiectul vanzarii si va fi incorporat in denumirea viitoare a bancii Aval. Brandul Aval va fi relansat sub numele de Raiffeisen Bank Aval, iar viitoarea expansiune a Raiffeisen International in Ucraina va fi facuta sub acesta noua denumire.

Raiffeisen International detine unitati bancare si companii de leasing in 16 piete din zona Europei Centrale si de Est. Cei peste zece milioane de clienti ai grupului beneficiaza de servicii si produse bancare in peste 2.700 de unitati.

Raiffeisen Intrenational este subsidiara Raiffeisen Zentralbank Oestrreich AG (RZB), care detine 70% din actiuni, restul de 30% fiind tranzactionabile. Raiffeisen International este listata la Bursa de Valori din Viena.

Sursa: Capital, 02 iunie 2006