Raed Arafat ar urma să fie demis. O decizie în acest sens ar urma să se producă în scurt timp, anunță România TV. Sursa menționată a precizat că o astfel de mutare ar putea să se discute la ședința de astăzi pe care președintele Klaus Iohannis a convocat-o pentru astăzi. Șeful statului va discuta, începând cu ora 17.30, noile restricții pentru stăvilirea pandemiei de Covid-19. În cadrul acestei întâlniri ar putea să se discute și viitorul lui Raed Arafat.

Sursele politice citate de RTV au spus că, în cadrul acestei ședințe s-ar putea cere demiterea lui Raed Arafat și că arv fi mai multe propuneri în acest sens.

Trebuie spus că Raed Arafat a spus în repetate rânduri că nu are de gând să demisioneze. Deși au existat mai multe voci care au cerut debarcarea șefului DSU, acesta a spus că va pleca decât în clipa în care va fi demis!

În urmă cu ceva vreme, acesta a acuzat că toți cei care protestează împotriva sa, mai ales după tragedia de la Institutul „Matei Balș” când a avut loc la începutul anului un incendiu, sunt manipulați.

Raed Arafat, atac la Iohannis și Cîțu

De altfel, acum câteva săptămâni, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a avut o reacție dură la adresa președintelui Klaus Iohannis și la adresa premierului de atunci, Florin Cîțu. Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne este de părere că președintele și premierul sunt vinovați pentru numărul mic de persoane care se vaccinează.

”Am început cu vaccinarea, eram în frunte, și acum suntem în spate. Au reușit alții, cu mecanismele lor, să convingă populația să nu se vaccineze. Sau, poate, unii au crezut că situația nu mai e gravă și au ascultat pe cei care au spus că pandemia e gata, s-a terminat, și nu s-au vaccinat.”, a spus, vineri, Raed Arafat.

El a mai spus apoi că persoanele care promovează nevaccinarea ar trebui să li se taie microfonul atunci când vorbesc despre acest subiect.