Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, în urma depunerii mandatului de către Premierul desemnat, Florin Cîțu, că vineri la ora 13:00 demarează consultările cu partidele parlamentare, în vederea nominalizării unui nou Prim-Ministru, care să poată forma un guvern solid, care să poată lua măsuri în plină criză de coronavirus cu care se confruntă țara noastră.

Victor Ponta, președintele Pro România, a declarat joi seara, în cadrul unei emisiuni televizate, că îl va propune pentru poziția de șef al guvernului pe medicul Raed Arafat, secretar de stat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență – DSU.

”Eu o țin pe a mea”

”Voi merge la Cotroceni, dacă suntem invitați. Eu o țin pe a mea și îl voi propune pe domnul Raed Arafat. În toată această criză este singurul om care mai ia decizii, care știe ce are de făcut”, a spus Victor Ponta, la Antena 3.

Trebuie precizat că Ponta a mai venit cu această propunere și la precedenta rundă de consultări, când a sugerat că, în contextul epidemiei de coronavirus, România ar fi trebuit condusă de guvern de tehnocrați, care să îl aibă la conducere pe șeful DSU.

Nevoia pentru un Guvern cu drepturi depline

”Este o situație de o gravitate fără precedent, cu care nu ne-am mai intâlnit”, declara Victor Ponta, la finele lui februarie, când coronavirusul încă nu ajunsese în România.

El l-a somat atunci pe Președintele Iohannis să renunțe la ideea declanșării alegerilor anticipate și să îl nominalizeze pe Raed Arafat pentru poziția de Premier.

”Solicit imperativ Parlamentului să acționeze cu celeritate pentru învestirea unui guvern cu drepturi depline, pentru a mă putea dedica, alături de acesta, combaterii efectelor coronavirusului”, a declarat joi Președintele Klaus Iohannis, după depunerea mandatului de către Florin Cîțu.