Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a dat asigurări, miercuri, că în prezent nu se pune problema închiderii Bucureştiului.

“La acest moment nu se pune problema. Dacă va fi o transmitere susţinută în comunitate, foarte intensă, se pot lua astfel de măsuri, dar sunt măsuri care sunt măsuri de extremă, care la acest moment nu se impun. Nu avem scenariul care să necesite această măsură la acest moment. Analizele care se fac la nivelul specialiştilor de sănătate publică şi modul în care evoluează, dacă într-adevăr vom ajunge să avem foarte multe cazuri în Bucureşti, pot dicta orice fel de reacţie pentru a limita răspândirea, dar la acest moment nu se pune această problemă”, a declarat Arafat, la sediul Ministerului de Interne.

În Bucureşti, au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus. Miercuri, Spitalul ”Dimitrie Gerota” din București a intrat în carantină. Acolo a fost internat bărbatul de 60 de ani diagnosticat ulterior cu coronavirus. Măsura a fost luată atât pentru medici, cât şi pacienţi. Acesta a mai precizat că ancheta epidemiologică continuă în aceste zile, fiind vorba de pacientul cu numărul 17 care ar fi infectat mai multe persoane, printre care și un medic din acest spital.

Cinci persoane au fost infectate cu coronavirus ca urmare a contactului cu bărbatul de 60 de ani, fost ofiţer MAI, care nu a declarat că a fost plecat în Israel, iniţial el fiind internat cu un alt diagnostic la Spitalul ”Dimitrie Gerota”. Odată cu agravarea stării de sănătate, bărbatul a fost testat pentru coronavirus, rezultatul fiind pozitiv.