Rata de vaccinare la personalul din IGSU, alarmant de mică. Arafat: În general avem acest lucru

Raed Arafat a vorbit vineri, 10 septembrie, despre rata de vaccinare în rândul angajaţilor din sistem. În acest context, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a spus și că rata de vaccinare la DSU, unde sunt aproximativ 100 de persoane, ajunge la 80 la sută.

„Depăşeşte 80% la DSU, dar numărul de personal nu e aşa de mare. Suntem 100 şi ceva de oameni. (…) Pompierii (…) ultima evaluare era în jur de 38 – 39% cel puţin. E puţin. Şi nu numai la ei, în general avem acest lucru, nu e nimic de ascuns. Discutăm, expicăm”, a declarat Raed Arafat.

Care este motivul pentru care cei de la IGSU nu s-au vaccinat în număr mare?

De asemenea, Raed Arafat a explicat şi care este motivul pentru care cei de la IGSU nu s-au vaccinat în număr mare. Conform celor spuse de șeful DSU, ideile sunt preluate din social-media.

„Sunt nişte idei care sunt răspândite printre ei, pe care le-au preluat poate de la social media. (…) Nu am cifră separată. Pe partea medicală, la UPU, la medici procentul de vaccinare este mult mai mare. La asistenţi, din păcate, şi la personalul auxiliar este mai scăzută rata de vaccinare”, a completat Arafat.

Bilanţ COVID-19, vineri, 10 septembrie

Până în ziua de 10 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.115.901 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.063.360 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.520 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 259 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Sursă foto: Facebook, Guvernul României