Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Raed Arafat anunță că a câștigat procesul cu România Tv. Șeful DSU susține că nu poate tolera atacurile la adresa unei persoane, în special când acestea fac parte dintr-o campanie de defăimare și denigrare.

Totodată, el a adăugat că situația este și mai critică în contextul în care anumite persoane se bazează pe informații și povești false, sau create pentru a fi promovate.

Raed Arafat salută victoria de astăzi, la primă instanță, adăugând că acest lucru reprezintă un pas important și totodată un semnal că astfel de abordări ”nu mai pot fi tolerate într-o societate civilizată”.

„Breaking News!

ROMANIA TV A PIERDUT!

Atacurile la persoana nu trebuie sa fie tolerate, indiferent de forma acestora, mai ales cand imbraca forma unei campanii de denigrare si defaimare continua si fara precedent, incercand sa darame imaginea si numele unei persoane in mentalul publicului, transformand-o intr-o persoana “malefica” bazandu-se pe informatii si povesti false, special create, sau deformate, si intens promovate.

Castigul meu de astazi impotriva Romania Tv, la prima instanta, este doar un prim pas si un puternic semnal ca astfel de abordari nu mai pot fi tolerate intr-o societate civilizata”, a scri șeful DSU pe Facebook.

Raed Arafat a dat în judecată România Tv

Amintim faptul că Raed Arafat a dat în judecată România Tv, pentru că, declara el, postul de televiziune i-ar fi adus prejudicii de imagine. În acest context, șeful DSU cerea despăgubiri de o jumătate de milion de lei. Anunțul a fost făcut la un momendat de Victor Ciutacu, care i-a spus acestuia că se vor vedea direct în instanță.

”Raed Arafat ne-a dat în judecată. Vrea 500.000 lei. E dreptul lui. Cică i-am lezat imaginea, onoarea, demnitatea și viața privată. Și noi avem drepturi. Printre care cel la apărare. De care îl asigur că vom uza din plin. Fiindcă în instanță nu contează mereu cine e mai satrap. Dacă simte nevoia și-l lasă avocații care citează din wikipedia, ne putem și confrunta în instanță. Că la televizor nu e în stare. Sau, ca să fiu exact, omul nu (mai) apare pe micile ecrane care nu sunt partenere media cu el, cu fundația lui sau cu sistemul care-l protejează. Ne vedem în instanță, Comandante!”, declara Victor Ciutacu, în luna februarie a acestui an.