Realizatorul emisiunii “Lumea lui Banciu”, Radu Banciu, a vorbit miercuri seară despre noua măsura anunţată de preşedintele Iohannis în cursul aceleiaşi zile, respectiv obligativitatea purtării măştii după ce măsura stării de urgenţă va fi ridicată. Banciu atrage atenţia că vom schimba doar o obligativitate care ne poate aduce amenzi uriaşe cu alta: scăpăm de declaraţia pe proprie răspundere, dar putem fi amendaţi că nu avem mască.

“Ați văzut că, din ce se speculează la televizor în momentul de față, peste trei săptămâni, adică undeva la 15 mai, ar urma să putem să ieșim din casă fără aceste adeverințe. Deci nu vom mai fi amendați pentru adeverințe, vom fi amendați începând cu 15 mai că n-avem mască sau mănuși. Statul iar va câștiga 78 de milioane de euro în mai puțin de o lună, deoarece e foarte complicat să le ai pe toate la tine în permanență. Nu ai ratat ocazia să ai mănușile sau masca pe figură? Cu siguranță vei fi uitat altceva: poate n-ai acte, poate n-ai capul la tine, poate n-ai ceva ce să te expună în fața unei astfel de amenzi.

Deci, de pe 15 mai trecem într-o altă etapă, în care vom fi amendați pe alte considerente. Asta cu adeverința nu mai ține, că s-a plictisit lumea de ea. Vom ajunge într-o etapă superioară a dezvoltării. Până pe 15 mai sperăm, totuși, să aflăm de undeva la ce folosește statul banii ăștia, că văd că nu în favoarea populației, așa cum se tot laudă. Nu ni s-au cumpărat măști, medicamente sau mănuși. Practic nu există nimic”, a declarat realizatorul B1 TV.

“Descurcăreți, așa cum suntem întotdeauna, am reușit în această perioadă”

Radu Banciu insistă pe faptul că statul român nu a oferit niciun detaliu despre modul în care vor fi folosiţi banii strânşi până acum din amenzi, adică 78 de milioane de euro, echivalentul a cât au plătit toate companiile din România impozit către statul român în luna februarie. Realizatorul tv admite totuşi că acesta este totalul amenzilor date de poliţişti, nu şi suma reală colectată până acum, scrie b1.ro.

“Două probleme avem azi de discutat. Una ar fi că am ajuns până la urechile englezilor, adică la BBC. Vorbesc aceștia despre noi. România ar fi campioană la amenzi. Grosul a fost între 24 martie și 19 aprilie. S-ar întinde undeva până la suma de 78 de milioane de euro. Asta înseamnă echivalentul a cât au plătit toate companiile din România impozit către statul român în luna februarie. Descurcăreți, așa cum suntem întotdeauna, am reușit în această perioadă. Sigur, nu noi, e vorba de neam, noi ca români, banii aceștia nefiind, evident, folosiți acolo unde trebuie și neavând o logică.

Văd că nu îndrăznește nimeni să-l întrebe nici pe tovarășul Vela, nici pe alți tovarăși sau tovarășe ce facem cu banii ăștia. Poate ar trebui să știm și noi, mai ales în această criză teribilă care ne paște din toate punctele de vedere. Noi am recoltat, totuși, 78 de milioane de euro, fără să avem nicio utilitate. Sigur că nu au fost colectați toți dar, presupunând că vor veni acești bani, statul ar trebui să aibă o idee ce va face cu ei. De exemplu, problema măștilor și a mănușilor”, a mai spus Radu Banciu în emisiunea sa.