Primarul Nicolae Robu a anunţat, marţi seara, că începând de miercuri, pe raza municipiului Timişoara va fi obligatorie purtarea de măşti şi mănuşi în mijloacele de transport în comun şi în incinte închise ale unităţilor publice şi private care desfăşoară activităţi cu publicul, scrie Agerpres.

“Comitetul local pentru situaţii de urgenţă al municipiului Timişoara, în deliberare, a hotărât, marţi, că începând de miercuri, pe teritoriul municipiului Timişoara se instituie obligativitatea de a purta mască şi mănuşi pe mijloacele de transport public şi în spaţiile închise ale structurilor publice şi private în care se desfăşoară relaţii cu publicul”, a scris Robu, într-o postare pe pagina de facebook.

Primarul Robu, care este preşedintele Comitetului local pentru situaţii de urgenţă al municipiului Timişoara, a revenit cu detalii referitoare la această măsură, subliniind faptul că zilnic se înregistrează vindecări ale bolnavilor de SARS-CoV-2 la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” Timişoara, dar şi noi cazuri de îmbolnăviri, care trebuie limitate, până la eliminare.

“Se constată, pe de-o parte, că la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş Timişoara, zilnic se vindecă un număr de pacienţi care au ajuns infectaţi cu noul coronavirus, dar pe de altă parte se constată că zilnic se îmbolnăvesc noi cetăţeni şi au loc din când în când şi decese. Atunci, trebuie să ne protejăm, să luăm măsuri, iar recomandarea specialiştilor este ca în aceste spaţii închise menţionate, să se poarte mască şi mănuşi”, a detaliat Nicolae Robu.

Vor fi trei zile de grație, când nu se vor da amenzi

Robu a precizat că se acceptă şi eşarfe în loc de măşti, important fiind să existe un filtru între posibila expiraţie în aer a virusului care poate fi inspirat de alţii. Întrucât virusul se transmite şi prin atingere cu mâinile, este recomandată şi purtarea mănuşilor.

“Dacă se va constata că este dificil să se procure mănuşi, se va reveni asupra deciziei, dar aceste hotărâri sunt adoptate tocmai pentru protejarea populaţiei. Vor fi trei zile de graţie, în care nu se vor da amenzi, dar vrem să se înţeleagă că şi aceste măsuri sunt luate pentru pentru a pune capăt cât mai repede acestei perioade de criză cumplită şi vom putea reveni la viaţa normală”, a mai menţionat primarul Nicolae Robu.

Potrivit ultimei raportări de marţi a Grupului de Comunicare Strategică, în judeţul Timiş sunt confirmate 389 de cazuri de infecţie cu COVID-19.

Conform Prefecturii Timiş, în judeţ sunt, în prezent, 532 de persoane aflate în izolare la domiciliu şi 280 de persoane carantinate.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea.