Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vrancea, întrunit marţi în şedinţă extraordinară, a hotărât ca toţi cetăţenii care ies în spaţiile publice să poarte mijloace de protecţie a gurii şi nasului, potrivit Prefecturii Vrancea.

Măsura intră în vigoare începând de vineri.

“Începând cu data de 10.04.2020, se instituie pentru toţi cetăţenii judeţului Vrancea, precum şi pentru cei care tranzitează judeţul măsura obligatorie de purtare a mijloacelor de protecţie a gurii şi a nasului (măşti de protecţie, eşarfe sau alte modalităţi de protecţie), în toate spaţiile publice închise şi deschise (mijloace de transport în comun, instituţii publice, spaţii comerciale, farmacii, pieţe agroalimentare, şantiere, gări, autogări etc.)”, se arată în hotărârea de marţi a CJSU Vrancea, conform Agerpres.

De asemenea, pentru administratorii şi deţinătorii locaţiilor amintite se instituie obligaţia de a monta covoare îmbibate cu substanţe dezinfectante.

Aceştia vor afişa în locuri vizibile obligativitatea cetăţenilor de a respecta măsurile de protecţie instituite, în contextul epidemiei de coronavirus, şi vor interzice accesul cetăţenilor fără mijloacele de protecţie menţionate.