Aceasta este cunoscută mai mult pentru faptul că în ultimii ani a militat împotriva vaccinurilor, a mamografiilor și a chimioterapiei. A promovat neîncetat un stil de viață raw vegan, pe care ea îl urmează cu strictețe alături de familia sa.

De multe ori, declarațiile ei au provocat revoltă în mediul online și nu numai. Soțul său, Andi Moisescu, jurat la emisiunea „Românii au talent” și realizator al emisiunii „Apropo Tv”, a intervenit rar în acest subiect.

„Soția mea a fost pur și simplu linșată mediatic, pentru că a avut curajul să-și expună un punct de vedere care încurcă niște calcule”, declara Moisescu pentru revista Plafar.

Nu mulți oameni și-o mai aduc aminte pe Olivia Steer în urmă cu 16 ani, când era corespondent al Știrilor Pro Tv, apoi prezentatoare de știri matinale alături de Mihai Dedu.

În anul 2006, a fost prezentatoarea, alături de Ștefan Bănică, al primului sezon al emisiunii-concurs „Dansez pentru tine” și ulterior a fost înlocuită de Iulia Vântur. După aceea, a mai realizat emisiunea economică, tot la Pro Tv, „Business Magazin”, iar apoi „Doamne de poveste”, la Acasă Tv, conform Ciao.ro.