"Nu intenţionăm să facem război cu nimeni, intenţionăm să cooperăm cu toţi", a asigurat preşedintele rus, citat de agenţia de presă Interfax, în timp ce Hollande a estimat că planul de pace este "una din ultimele şanse" pentru a evita "războiul".

Rusia, a spus preşedintele rus, nu acceptă o ordine mondială cu un lider de necontestat, care crede că i se permite orice, în timp ce celorlalţi doar ceea ce permite el, potrivit agenţiei de presă TASS.

În declaraţia sa, Putin spune că a constatat încercări de a se frâna dezvoltarea Rusiei şi de a se conserva lumea unipolară în frunte cu SUA, ceea ce nu convine absolut deloc Moscovei.

"Război nu este, mulţumesc lui Dumnezeu! Dar există clar o tentativă de a frâna dezvoltarea noastră prin diferite mijloace, există o încercare de a 'conserva' ordinea mondială stabilită în ultimele decenii după prăbuşirea Uniunii Sovietice, în frunte cu un singur lider de necontestat, care vrea să rămână în această poziţie. Să rămână, presupunând că îi este permis totul, în timp ce celorlalţi, numai ceea ce el permite şi numai în interesele sale ", a declarat liderul de la Kremlin, într-o aluzie transparentă la SUA.

"Rusia nu poate să accepte, sub nicio formă, o astfel de ordine mondială", a subliniat Putin, la Congresul Federaţiei sindicatelor independente din Federaţia Rusă.

"Poate că unora le şi place să trăiască în condiţii de cvasiocupaţie, noi însă nu vom face acest lucru. Dar nici să facem război nu intenţionăm cu nimeni, vrem să cooperăm cu toată lumea", a insistat şeful statului rus.

El a recunoscut că sancţiunile occidentale împotriva Rusiei provoacă unele prejudicii ţării sale, dar toate acestea nu pot fi eficiente atunci când vine vorba de o ţară ca Rusia.

"Aceste încercări care se fac, inclusiv aşa-numitele sancţiuni, nu vor aduce fericire nimănui în cele din urmă. Ele cu siguranţă nu pot fi eficiente faţă de o ţară ca a noastră şi, deşi ne provoacă unele prejudicii şi daune, noi trebuie să înţelegem şi să ne creştem nivelul suveranităţii, inclusiv în domeniul economic", a pledat Vladimir Putin în faţa participanţilor la congres.AGERPRES