'Eu cred că a izola o astfel de ţară este o chestiune care are un caracter efemer. Aceasta e imposibil', a spus Putin la o întâlnire cu şefi ai unor agenţii internaţionale de presă în cadrul Forumului economic internaţional de la Sankt Petersburg (nord-vest).

Sancţiuni economice grave ar putea avea consecinţe negative pentru toată lumea, a afirmat liderul rus. 'Ar putea aduce economiile europeană, rusă şi mondială la astfel de turbulenţe, de care în mod clar nimeni nu este interesat', a afirmat el.

'În condiţiile unei situaţii relativ dificile în economia mondială, cine are nevoie de aceasta?', a întrebat retoric Putin, insistând că poziţia Moscovei este una corectă şi că oamenii în Europa văd aceasta.

'Deci faceţi un sondaj de opinie în Europa şi cred că am motive să cred că poziţia noastră va avea şi mai mulţi susţinători', a spus Putin.

El a respins ideea că Rusia intenţionează să reînvie URSS, denunţând că această formulare are scopul de a discredita politica sa.

Preşedintele rus a spus, de asemenea, că nu crede într-un nou Război rece cu Occidentul.

'Nu vreau să cred că acesta este începutul unui nou Război rece, nimeni nu are interes şi nu cred că se va întâmpla', a mai spus el.

Putin se declară pregătit pentru a avea discuţii bilaterale cu omologii săi occidentali în cadrul ceremoniilor comemorative ocazionate de Debarcarea aliaţilor (în 1944) la care va participa la 6 iunie în Normandia (vestul Franţei).

'Vor fi întâlniri? Din câte am înţeles, preşedintele francez ar dori o astfel de întâlnire separată pentru a discuta probleme legate de relaţiile bilaterale şi din agenda internaţională', a afirmat liderul rus, răspunzând la o întrebare adresată de AFP.

'Eu sunt, desigur, deschis la orice discuţii. Dacă agenda preşedintelui francez îi permite, îl voi întâlni cu plăcere pentru a discuta chestiuni de interes reciproc', a adăugat şeful statului rus.

Prezenţa lui Putin la ceremoniile comemorative cu ocazia Debarcării la 6 iunie în Normandia a fost confirmată la începutul lunii, Parisul indicând că îşi menţine invitaţia, în pofida tensiunilor fără precedent dintre Rusia şi Occident de la încheierea războiului rece.

Casa Albă a declarat, la rândul său, că nu prevede o întrevedere tete-a-tete între preşedintele american Barack Obama şi Vladimir Putin.

În altă ordine de idei, liderul de la Kremlin a calificat drept 'inacceptabile' afirmaţiile atribuite de presa britanică Prinţului Charles, care ar fi comparat politica lui Putin cu cea a lui Hitler într-o convorbire privată.

'Nu am auzit această expresie. Dacă este aşa, aceasta este evident inacceptabil. Cred că el însuşi îşi dă seama', a spus Putin, adăugând:'Acesta nu este un comportament regal'.AGERPRES