„Cea mai mare greșeală pe care un om o poate face este să nu învețe obiceiul de a economisi în mod corespunzător.”

Formula citată îi aparține legendarului investitor american Warren Buffett, și sintetizează un mesaj extrem de important în contextul economic actual, marcat de imprevizibilitate financiară – acela că economisirea vă oferă rezerva financiară necesară pentru a face față nevoilor neprevăzute. Economiile vă ajută să vă îndepliniți obiective pe termen lung – precum realizarea de achiziții mari, proiecte de amploare etc. – și vă conferă siguranță și libertate financiară în fața situațiilor de criză.

Desigur, în această perioadă marcată de inflație și de creșterea în salturi a prețurilor, realizarea de economii este pentru mulți români un obiectiv dificil de atins. Însă, cu puțin ajutor, devine extrem de simplu să alocați un buget lunar pentru economii.

 

O soluție inteligentă care vă ajută să faceți economii

Și pentru că tot l-am citat în debut pe „oracolul din Omaha”, cum este supranumit Warren Buffett, să mai apelăm încă o dată la „verdictele” sale legendare: „Nu economisiti ceea ce a rămas după ce cheltuiții, ci cheltuiți ceea ce a rămas după economii.”

Pentru a pune în practică această recomandare trebuie însă ca, mai întâi de toate, să știți cât anume cheltuiți și, mai ales, pe ce vi „se duc banii”.

Aici vă ajută BT Pay, o soluție inovatoare oferită de Banca Transilvania, care vă permite să identificați bugetul disponibil și să stabiliți suma pe care o puteți economisi lunar. BT Pay vă oferă o imagine clară și detaliată asupra cheltuielilor voastre, împărțindu-le în diverse categorii (utilități, supermarket, transport, timp liber etc.) și prezentându-vă grafic evoluția lor. Aplicația, care funcționează ca un portofel digital, poate fii accesată online prin intermediul telefonului mobil și oferă informații despre toate cheltuielile pe care le faceți, pentru fiecare card (de debit sau de credit) înrolat în BT Pay.

Soluția nu funcționează însă doar cu cardurile emise de Banca Transilvania, ci și cu carduri (pentru persoane fizice) provenind de la alte instituții financiar-bancare din România, emise sub sigla Visa, Mastercard sau Maestro. Astfel, utilizând BT Pay, puteți vedea cât cheltuiți în fiecare lună și identifica zonele în care puteți face economii. 

 

Ofertă variată de produse de economisire

Banca Transilvania pune la dispoziția clienților săi mai multe produse de economisire, special concepute pentru a oferi condiții cât mai flexibile.

De exemplu, contul de economii oferă o dobândă progresivă, calculată lunar, în funcție de suma pe care o aveți în cont. Dobânda intră lunar, direct în contul de economii, aveți mereu acces la bani și puteți depune și retrage bani oricând doriți.

Un alt produs cu priză mare la public este depozitul la termen, care poate fi în lei, euro sau în dolari, care vă permite să economisiți bani în ritmul vostru și să beneficiați de dobânzi duble față de începutul anului. Banca nu percepe niciun comision la deschiderea depozitului, puteți opta pentru o perioadă determinată sau nedeterminată, iar dobânda este fixă pe toată perioada.

Mai există însă și KidCONT, care poate fi deschis în numele copilului și la care beneficiați de bonus la aniversarea contului (în anumite condiții). Dar și Round Up, un produs de economisire inovator prin intermediul căruia, pentru fiecare plată pe care o faceți cu cardul de debit, suma plătită se rotunjește până la multiplul ales și se depune în contul vostru de economii

 

Doar economiile nu sunt de ajuns

Așa cum v-ați convins deja pe propria piele, inflația nu doar că vă diminuează puterea de cumpărare, ci vă scade lent dar sigur și valoarea economiilor realizate. Astfel că, în decurs de niciun an, vă puteți trezi că banii „puși deoparte” pentru o vacanță în străinătate, pentru o achiziție mai costisitoare sau pentru un proiect mai complex nu vă mai sunt de ajuns.

Așa că, dacă vreți să vă salvați economiile – ba, mai mult, să le sporiți! – soluția este să investiți. Sună paradoxal însă este una dintre cele mai sigure metode prin care puteți compensa deprecierea valorii banilor economisiți. Desigur, orice investiție înseamnă automat și riscuri, însă – cu o alegere făcută în cunoștință de cauză – aceste riscuri pot fi minimizate și ținute sub control.

Iar aici, din nou, Banca Transilvania vă vine în ajutor prin intermediul Direct Invest, un instrument financiar care vă permite să realizați, automat, investiții într-un fond ales de voi din oferta BT Asset Management.

Cu Direct Invest, puteți investi într-o gamă largă de fonduri mutuale. BT Asset Management vă pune la dispoziție instrumente de analiză și informații detaliate despre fiecare instrument financiar, astfel încât să puteți lua decizii informate în ceea ce privește portofoliul vostru de investiții. 

Deci, dacă doriți să economisiți, dar și să investiți în mod eficient, BT Pay și Direct Invest pot fi soluțiile de care aveți nevoie. Cu ajutorul instrumentelor financiare oferite de Banca Transilvania, beneficiați de solutii inovatoare, cu opțiuni flexibile, servicii de consultanță și toate informațiile necesare pentru a lua deciziile care să vă aducă stabilitatea financiară dorită.