Este decizia zilei la PSD. Social-democrații au decis pe cine vor trimite lângă posibilul viitor premier, Nicolae Ciucă. Este vorba de persoana care va ocupa postul de vicepremier. Consiliul Politic Naţional al PSD a decis marţi ca Sorin Grindeanu să fie propunerea social-democraţilor pentru funcţia de vicepremier în Guvernul condus de Nicolae Ciucă.

De asemenea, CPN al PSD a decis să îl propună pentru portofoliul de la Ministerul Economiei pe Florin Spătaru, după ce Marius Humelnicu a anunţat că se retrage din această poziţie din motive personale.

Potrivit unui comunicat dat de biroul de presă al PSD, senatorul Marius Humelnicu a renunțat, în cursul zilei de astăzi, la nominalizarea pentru conducerea Ministerului Economiei. Un mesaj transmis de biroul de presă al partidului este atribuit senatorului social-democrat care susține că se retrage din motive personale.

A renunțat la funcţia de ministru al Economiei

„Am decis să renunţ la nominalizarea pentru funcţia de ministru al Economiei din motive personale şi să continui să sprijin îndeplinirea programului de guvernare din Parlament. Vreau să le mulţumesc colegilor mei din organizaţia PSD Galaţi pentru onoarea de a mă propune în funcţia de ministru al Economiei şi colegilor mei din partid”, este declarația atribuită lui Marius Humelnicu și transmisă de biroul de presă al PSD.

Cel care va ocupa poziția de ministru al Economiei este Florin Spătaru. Acesta este de 3 ani si 5 luni Director HR (resurse umane) & Corporate Affairs la Șantierele Navale Damen Mangalia (Judeţul Constanţa)- (din iul. 2018 – Prezent). El a urmat Academia de Studii Economice din București, doctorat în economie 2009 – 2012 și London Business School, în 2009.

Zi importantă pentru Marcel Ciolacu

Lista noului Guvern şi programul de guvernare vor fi depuse marți, 22 noiembrie, în Parlament. Mai apoi, miniștrii vor fi audiați miercuri iar joi se va da votul de învestire. În noul Guvern și-au mai făcut loc două ministere noi. E vorba de Minsterul Turismului și Antreprenoriatului și Ministerul Familiei și Tineretului.

De altfel, pentru PSD a fost o zi extrem de importantă. Șeful partidului, Marcel Ciolacu a fost ales preşedinte al Camerei Deputaţilor. Ciolacu, propus pentru această funcţie de grupul parlamentar al PSD, a obţinut 217 voturi pentru, 77 împotrivă.

Pentru această funcţie a mai candidat din partea grupului USR şi Cristina Prună. Acesta este în prezent vicepreşedinte al Camerei. Cristina Prună a obţinut doar 77 voturi favorabile. Împotriva ei s-au pronunțat 217 de deputați. Funcţia de preşedinte al Camerei Deputaților a rămăs vacantă din 18 octombrie, după demisia lui Ludovic Orban.