PSD, criticat aspru pe tema certificatului verde! România este în așteptare de săptămâni întregi

Vicepreședintele PNL a scris recent pe pagina sa de socializare că „întreaga Europă este în alertă, în contextul răspândirii noii tulpini a virusului SARS-CoV-2, Omicron”. În acest context, spune ea, România este în așteptare „de săptămâni întregi”, deoarece „PSD ne spune că certificatul verde va fi adoptat în Camera Deputaților”.

„Întreaga Europă este în alertă, în contextul răspândirii noii tulpini a virusului SARS-CoV-2, Omicron, dar și pentru a minimiza efectele valului 5 al pandemiei. Italia impune vaccinarea obligatorie și pentru angajații din educație, poliție, armată și administrație. Franța ia și ea măsuri mai drastice. Certificatul sanitar se va transforma la începutul anului 2022 într-un certificat de vaccinare, care poate fi activat doar cu o schemă de vaccinare completă. În Marea Britanie, premierul Johnson a prezentat deja un nou sistem de restricţii antiepidemice, cu trei niveluri de alertă.

În tot acest timp, România este în așteptare. De săptămâni întregi, PSD ne spune că certificatul verde va fi adoptat în Camera Deputaților. Nu mi-e clar ce se vrea, dacă se vrea ca Guvernul să-și asume răspunderea referitoare la introducerea certificatului verde. Ar fi de neînțeles de ce s-ar opta pentru această soluție, în condițiile în care există o majoritate solidă în Parlament. #HaicuCertificatulVerde”, a scris Alina Gorghiu pe pagina sa de Facebook.

Omicron face ravagii în România

Anterior, Ministerul Sănătății a anunțat alte două infectări cu varianta Omicron în România. Este vorba despre o femeie și un bărbat, cu istoric de călătorie în Nigeria. Potrivit sursei citate, ambele persoane sunt vaccinate cu schema completă, iar în momentul de față se află la domiciliu. În ceea ce privește starea de sănătate a acestora, Ministerul a spus că cei doi sut într-o stare bună.

„Încă două cazuri noi cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate astăzi, 20.12.2021, în România. Este vorba despre o femeie în vârstă de 65 ani și un bărbat de 67 de ani. Ambele persoane sunt din județul Brașov și au istoric de călătorie în Nigeria. Cei doi sunt vaccinați cu schema completă de vaccinare, se află în izolare la domiciliu, iar starea lor de sănătate este una bună”, anunță sursa citată.