Vești proaste pentru milioane de români. După ce Guvernul a anunțat înghețarea salariilor, prețurile au început să crească. În acest context, social democrații lansează o serie de acuzații dure la adresa liberalilor.

Mai exact, într-o postare pe pagina de facebook, social-democrații acuză Executivul că „sărăcește populația, înghețând veniturile chiar în momentul în care prețurile cresc” și că „profitul personal este prioritatea lor, nu nivelul de trai al românilor”.

De asemenea, PSD-ul susține că românii cu venituri mici sunt cei mai afectați de aceste creșteri și nu se știe cum vor reuși să facă față noului val de scumpiri. Ei au dat și o serie de exemple de alimente care s-au scumpit în ultima perioadă.

Printre acestea se numără pâinea, fasolea și chiar și prețul fructelor, pe care foarte multe persoane le consumă.

„Guvernarea Dreptei sărăcește populația, înghețând veniturile chiar în momentul în care prețurile cresc. Datele oficiale arată că luna trecută produsele alimentare s-au scumpit dramatic mai ales pentru românii cu venituri mici, cei mai afectați de aceste creșteri!

Cabinetul Cîțu mărește salariul minim cu doar #doi lei pe zi, dar fasolea s-a scumpit cu 18%, iar prețurile la pâine, carne și fructe sunt mai mari cu 5-8%”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a PSD.

Veste proastă pentru mii de români

Acuzațiile PSD-ului nu se opresc aici. În aceași postare, social-democrații îi acuză pe guvernanți că vor să vândă companiile profitabile de stat pentru a încasa comisioane. Aceștia susțin că ”profitul” este prioritaeta liberalilor și nicidecum nivelul de trai al celor mai mulți români.

„Actualei puteri nu îi pasă de viața de zi cu zi a românilor, ci se grăbește să vândă companiile profitabile de stat, ca să se îmbogățească din comisioane! Profitul personal este prioritatea lor, nu nivelul de trai al românilor”, se mai arată în postarea PSD.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea